Toyota Starlet: verwarming wordt niet warm en temperatuurmeter loopt niet op

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

De verwarming van mijn Toyota Starlet wordt niet meer warm. Ook loopt de temperatuurmeter niet meer op. Ik heb inmiddels de thermostaat vervangen. De inlaatslang naar de kachelradiator wordt warm en ook de uitlaatslang wordt wel warm. (nog niet echt heet geloof ik)
Naar mijn weten zit de thermostaat er goed om in (zoals ie er uit kwam zit de nieuwe er ook weer in) ook heb ik geen verklaring voor het feit dat de temperatuurmeter niet meer op loopt.

Wat kan het probleem zijn? De kachelradiator kan volgens mij verstopt zitten. Ik hoor graag wat het nog anders zou kunnen zijn en of het idee van het schoonspoelen van de kachelradiator goed te doen is.

robmuizebelt

Geplaatst door robmuizebelt (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

jou temperatuur loopt niet op en daar zit het probleem,wat je kunt doen is even de thermosstaat eruit pakken kijken ofdat ie gesloten is pannetje water opzetten thermosstaat erin leggen en kijken of ie open gaat tegen kookpunt 80 tot 90 graden vermoed ik zo, vaak staat op de thermosstaat gedrukt,hij kan wel nieuw zijn maar ook deze kunnen nieuw al kapot zijn het is en blijft maar materiaal natuurlijk,en wat je ook nooit moet doen kijken of je de thermosstaat kunt opendrukken met je vingers,dit kan al fataal zijn.

robmuizebelt (0), 14 jaar geleden

Dat heb ik al gedaan. Hij gaat gewoon open. (de oude thermostaat bleek ook nog goed te zijn.) Dus ik weet dat het probleem daar niet in zit.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

wel vreemd want de thermosstaat is verantwoordelijk voor de motortemperatuur.

robmuizebelt (0), 14 jaar geleden

Klopt. Ik heb zelfs al zitten twijfelen of de thermostaat er verkeerd om in zit. Maar dit is naar mijn weten niet het geval. Deze kan er nl. maar op een manier in.

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

De thermostaat kan er maar op een manier in anders krijg je het thermostaathuis niet dicht .

Het is eerder een verstopping in je systeem of werkt je kachelklep (koud/warm) nog wel .

daan

robmuizebelt (0), 14 jaar geleden

Hallo Daan,

Is het dan een probleem in het systeem van de kachelradiator of bedoel je wat anders? Ik zit er nl. over te denken om die door te spoelen. (in tegengestelde richting toch?)

Alvast bedankt.

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

Rob is er wel stroming van de water pomp .

Knijp de slag eens dicht dan moet je het vanzelf voelen .

grt daan

robmuizebelt (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Het is niet de waterpomp. Want de kachelslangen worden warm. Dat duid op circulatie. Maar toch ik heb gekeken. En ik voel druk. Maar in ieder geval bedankt. Ik ga a.s. woensdag de kachelradiator laten doorspoelen.

hardhiec (0), 14 jaar geleden

Het kan ook zijn dat het kraantje van de kachel niet helemaal open gaat, daar heb ik zelf ook last van gehad. Als jeje dashboard kastje er uit haalt kan je erbij. Als je dan de temperatuur schuif heen en weer haalt kan je zien wat er achter (onder) je kastje allemaal heen en weer gaat en dan kan je het stangetje eruit wippen en kijken of als je het kraantje maximaal open draait dan de kachel wel warm wordt. en dan in de maximale stand het stangetje terug en hoppa... dat werkte bij mij ieg.
suc6 hidde

robmuizebelt (0), 14 jaar geleden

Dit is inderdaad nog iets wat ik ook even kan doen. Ik heb nl. de kachelradiator laten doorspoelen. Er kwam veel rommel uit. Daarna werd de auto nog niet warm van binnen. Als laatste red middel heb ik er maar een andere thermostaat ingezet. Deze ging nl. veel verder open dan de andere (nieuwe). Heel vreemd. De auto wordt nu warm. De temperatuurmeter loopt weer op.

De auto wordt nog niet heet en snel warm. Ik kan nu inderdaad wel even gaan kijken naar dat kraantje.

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

Rob hou er wel rekening mee dat het nu wel langer duurt voordat het beestje warm wordt .

Had vandaag een rit naar mierlo en het duurde best een tijdje met die snijdende rijwind voordat de starlet zich lekker in zijn element voelde .

maar even goed kan je het kachel kraantje wel controleren .

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

vanuit utrecht naar mierlo en je kachel niet warm worden,hahaha dat is minimaal een uur rijden,heb je thermosokken of zoiets

daandc (0) PRO, 14 jaar geleden

Het is maar ff een voorbeeld .

Maar met deze snijdende kou merk je wel dat de het wat langer duurd voordat het temp metertje oploopt .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.