Toyota Avensis: Voelbaar rammelend stuur

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo forumbezoekers,

Ik heb een probleem. Mijn net aangeschafte Avensis heeft een klein probleem. Als ik over een klinkerweg rijd, dan voel en hoor je het stuur of stuurkolom klapperen. De auto is bij de dealer geweest en daar hebben ze de stabilisatorstangen en het stuur gedeelte nagekeken. Geen problemen aangetroffen. Er zitten nieuwe banden op de auto, de garage heeft wel geconstateerd dat de spanning te hoog was. Inderdaad het geklapper is wat minder, maar niet weg.

Wie heeft een idee om dit probleem helemaal weg te krijgen?, of kan me vertellen waar ik de oorzaak moet zoeken.

Graag jullie reactie!

Premacy DITD

Geplaatst door Premacy DITD (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou ik rijdt in een advensis van 1998 en heb het zelfde heb niks bijzonders kunnen ontdekken en mijn vermoeden bij mijn is dat het in de stuurkolom zelf zit maar daar er niks ergs tevinden is kijk ik er verdr niet na.
ik weet dat het niet je oplossing is maar kijk naar de stuurkolom of dat misschien bij jou ook vandaan komt.

groetjes jan.

Premacy DITD (0), 14 jaar geleden

hey jan,

dank voor je reactie. ik vind het storend, ongeacht of het kwaad kan of niet. daarnaast heb ik een dergelijk klacht nog nooit gehad. inderdaad komt het uit de stuurkolom.
de auto is ondertussen weer terug naar de garage, 2 monteurs hebben de klacht inmiddels zelf mogen ondervinden. ben benieuwd wat het op gaat leveren.

reacties zijn welkom!

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

waarschijnlijk zal het een andere stuurkolom worden mar ik hoor dat graag.

groetjes jan.

Premacy DITD (0), 14 jaar geleden

hey jan,

ik wacht het even af. ben heel benieuwd wat de oorzaak is. ik heb dit nog niet eerder meegemaakt. de dealer ging het oplossen. zodra ik meer weet, meld ik het hier.

groet

dkuurstra (0), 14 jaar geleden

Gaat het hier om het op één na laatste model? Modeljaar 2003-2008?
Bij mijn auto hetzelfde probleem geconstateerd. Op klinkerwegen een duidelijke speling in het stuur hoor-/voelbaar. Naar mijn weten gaat het om een modificatie. Ik meen mij te herinneren dat zij eerst het onderste deel hebben vervangen maar dat verhielp het probleem niet. Daarna hebben zij volgens mij de gehele stuurkolom vervangen.

Premacy DITD (0), 14 jaar geleden

hallo dennis,

het gaat om model 2003-2008. ik wacht het even af nog. vandaag zal de dealer me informeren en vanuit hier zal actie worden ondernomen.
is het probleem bij jou nog opgetreden na vervanging.

hoe kan hier speling op ontstaan?

dkuurstra (0), 14 jaar geleden

Ik kreeg de auto begin 2004 afgeleverd. Na enige tijd was de speling er. Tikkend/rammelend geluid wat ook voelbaar is in het stuurwiel voornamelijk bij klinkerwegen.
Ik heb dit gemeld bij de dealer en volgens mij was ik de eerste die ermee terug kwam. Ik moet wel melden dat ik best kritisch ben als het om auto's gaat. Zij hebben in eerste instantie een deel, ik meen het onderste deel, van de stuurkolom o.i.d. vervangen. Heel kort was het weg. Na een week of wat weer hetzelfde dus weer gemeld. Toen hebben ze volgens mij de gehele stuurkolom vervangen en was het probleem inderdaad verholpen. Wat ik wel zeker weet is dat het bij Toyota bij mijn 2e komst inmiddels een bekend probleem was en dat zij hebben aangegeven dat het om een modificatie ging. Misschien heb je wel een auto overgenomen van iemand die niet zo kritisch was en hier nooit aandacht aan heeft besteed. Toyota meld het volgens mij namelijk niet uit zichzelf.

Zo heb ik nog wat andere kleinde dingen gehad met deze auto.
- Onderkant van de stof van de hoofdsteunen liet los. Modificatie, alle hoofdsteunen zijn vervangen.
- De fitting van de koplampen kan afbreken bij vervangen van het lampje. Modificatie, beide koplampen zijn vervangen.
- De gordelsvangers kunnen behoorlijk kraken bij bochten. Ik meen mij te herinneren dat dit simpel is opgelost door de onderzijde van de gordelvangers te smeren.
- Bij bepaald toerental een rammeltje onder de versnellingspook. Dit hebben ze eigenlijk nooit goed op kunnen lossen maar is ook niet echt heel storend omdat het maar heel soms voorkomt.

Verder is het een heerlijke auto, echt nooit problemen. Ik heb om die reden ook begin 2008 dezelfde auto, alleen in station uitvoering, genomen. Hierbij kraakte overigens ook de gordenvangers, is wederom opgelost, en is ook nog steeds het rammeltje hoorbaar onder de versnellingspook maar hier kan ik nog net mee leven.

Premacy DITD (0), 14 jaar geleden

hallo dennis,

inderdaad de auto is bij een toyota dealer geweest en daar hebben ze het probleem van de stuurkolom geconstateerd. je schijnt het ook te kunnen voelen als de auto met de voorwielen van de grond staat. (trucje van de monteurs)
het probleem bestaat uit kunststof tandwielen waar speling op ontstaat. nu wordt de kolom vervangen door een nieuw exemplaar zonder kunststoffen tandwielen.
hoop dat het probleem daarmee verholpen is. (aldus de dealer)

ik heb je punten gelezen en heb gelukkig daar geen last van. ook ik ben kritisch op de auto en zoek net zo lang door tot het probleem opgelost is. een rammel onder de versnellingsbak heb ik niet gehoord. ondanks de stilte in de auto.

de dealer doet overigens ook zijn uiterste best, dat moet ik ze wel nageven.

bedoel je de gehele kolom vanaf de pomp van de stuurbekrachtiging tot naar beneden? dat wordt nu bij mijn auto vervangen.

tot zover wederom.

dkuurstra (0), 14 jaar geleden

Gehele stuurkolom, verder heb ik me er niet in verdiept eerlijk gezegd. Na het vervangen was het opgelost. Als ze dat bij de dealer vervangen hebben zal het probleem bij jou ook waarschijnlijk wel verholpen zijn. Rammeltje onder de versnellings-pook-, niet de versnellingsbak hoor. Geen ernstig rammeltje, alleen een paar van die verbindingsstangtjes die licht tegen elkaar resoneren bij een bepaald toerental.

Nogmaals ik ben erg tevreden met de Toyota, als ik zo al die problemen met veel andere auto's hoor vallen die van de Toyota in het niet. De probleempjes van de Avensis zijn alleen een paar van die kleine eerste opstartprobleempjes.

Premacy DITD (0), 14 jaar geleden

Het probleem is opgelost na vervanging van de gehele stuurkolom. Bij een volgend probleem meld ik mij wederom op dit forum.

Dank voor de reacties.

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou dan laat ik die van mij toch lekker rammelen.

groetjes jan.

menno de vries (0), 14 jaar geleden

hey jan heb nog een tip voor je mischien heb je er wat aan
als je je stuurkolom los haalt en ff aftekent trek je het einde van je stuurkolom uit het gedeelte van je stuurhuis daar spuit je vet in monteerd weer alles is ook een ouwe modificatie wat ik me weet te herinderen

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou menno als me vrouw hem weer eens kan missen en ik tijd heb ga ik dat eens proberen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.