Toyota Starlet: Voorgloeien werkt niet

Bouwjaar: 1991

Mijn Starlet 1.5 Diesel geeft een zwak voorgloeilampje op het dashboard. Het starten bij koud weer gaat slecht. De gloeibougies zijn alle vier vervangen maar de dealer zegt dat het ligt aan het gloeirelais. Die heb ik inmiddels vervangen door en gebruikt exemplaar maar start nog steeds slecht. Vreemd is als je de stekkers van het relais eruit trekt het voorgloeilampje weer fel is maar start nog steeds slecht. Weet iemand een oplossing?

schopen

Geplaatst door schopen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Japan (0), 18 jaar geleden

welke merk van gloeibougie heb je eringestoken? Ik zou mss denken aan een alternator die zijn beste tijd gehad heeft....

schopen (0), 18 jaar geleden

Het zijn neem ik aan originele gloeibougies omdat de Toyotagarage ze zelf heeft vervangen. Omdat het voorgloeien nog niet goed werkte kwamen ze na doormeten uit bij het voorgloeirelais maar het lijkt dus toch wat ander te zijn. Hij heeft 187.000 km (origineel) gereden in 14 jaar, vooral korte afstanden denk ik.
Wat is een Alternator?? Zijn die bij de sloop te krijgen?

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

een Alternator is de dynamo maar of het daar aan ligt betwijfel ik,
Meet om te beginnen de accu eens door is deze goed dan gewoon verder meten ik heb het idéé dat er ergens een grote overgangs weerstand zit. Meten is weten
succes Jan

MartijnGR (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja idd maar eens meten of de gloeibougies wel spanning krijgen, als je het contact op gloeien zet. In je contactslot zit namelijk ook een schakelblokje die misschien niet helemaal lekker is...
En een goede accu doet meestal wonderen... de laadspanning van de dynamo kan je makkelijk nameten dmv de motor te laten draaien en de spanning op de accupolen te meten, deze moet rond de 14 volt liggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.