Toyota Carina E: Voorgloeilampje blijft branden

Bouwjaar: 1997

Hallo,

Ik heb een probleem (denk ik) met mijn turbo. Hij zit in een Toyota Carina E stationwagon (2 liter diesel model van 1997). Ik kreeg al een tijdje nu een waarschuwingslamp te zien die aan en uit gaat en die volgens alles een indicatie is van teveel druk in de turbo. Dit lampje gaat pas branden als ik flink optrek bv. in de 3e versnelling en blijft branden al schakel ik terug naar de 1e.
Als ik gewoon rijd in de stad dan brand hij niet, ongeacht hoe lang ik rondrij. Ook als ik rustig optrek tot 120 km doet hij niet branden. Als hij toch brandt en ik de motor afzet en dan weer start gaat hij uit en brandt hij niet meer. Het is een beetje willekeurig allemaal.
Ik heb de auto met deze klacht afgegeven aan een Toyota garage (Mengelers in Sittard) en zij hebben hem helemaal doorgemeten (hele dag, stond ik erbij). Alles was in orde, d.w.z. de druk in alle buisjes, de connectoren, kleppen, leidingen, slangen, relais, etc. en de conclusie was dat de turbo zelf iets aan mankeerde. Hij zou normaliter werken met een druk van 0,5 bar en tot ca. 0,8 bar gaan. Maar hij zou nu doorgaan tot 1 bar en daarom het lampje. Zij gaven aan dat het niet ernstig zou zijn en de zaak zou niet ontploffen of zo en kon ik rustig doorrijden.
Mijn vraag is kan dit allemaal? Is het een bekende phenomeen bij jullie? Is het niet iets aan de electronica? Kan dit getest worden?

Bedankt alvast,

donha

Geplaatst door donha (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Carina? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan heb je meer vermogen!! dat is toch niet slecht?

donha (0), 18 jaar geleden

Hoezo meer vermogen? Volgens alles is dat juist niet gewenst, de druk in de turbo is (waarschijnlijk) te hoog.

tarabeest (0) PRO, 18 jaar geleden

als je turbodruk te hoog is ligt dat meestal aan de waste-gate klep wat aan de turbo hangt.
deze is niet los leverbaar bij toyota je zou dus een nieuwe turbo erop moeten zetten, maar je kunt ook naar een turbo specialist gaan want die kan er wel aan komen omdat dit een garrett turbo is wat vrij standaard is.

donha (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de advies tarabeest!

Japan (0), 18 jaar geleden

ooit al aan gedacht om gloeibougies te vervangen??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Carina of stel zelf een nieuwe vraag.