Toyota Land Cruiser 70: voorgloeilampje brandt soms tijdens het rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1HZ

Wie kan mij helpen?
Tijdens het rijden brandt af en toe het voorgloeilampje van mijn Landcruiser HZJ-75 gedurende een drie- of viertal seconden.
Het lijkt alsof daar een vast patroon inzit, maar daar ben ik niet geheel zeker van. Het lijkt alsof het voorgloeilampje alleen gaat branden als: 1. de motor goed warm is, 2. de thermostaat van de airco de airco uitschakelt, 3. er sprake is van een laag toerental.
Het voorgloeilampje is tevens het controlelampje voor motordiagnose. Als ik de diagnosebox inschakel (E1 verbinden met T1), geeft het motormanagementsysteem de volgende foutmeldingscodes door: 13, 42 en 51. Het lijkt dus alsof het branden van het voorgloeilampje tijdens het rijden eerder aangeeft dat er een stroring is dan dat de gloeikaarsen inderdaad worden ingeschakeld.
Het werkplaatshandboek van mijn auto vermeldt wel wat er bij de genoemde codes aan de hand kan zijn, maar het scala aan mogelijke problemen is zo groot dat ik geen idee heb waar te beginnen.
Heeft iemand ervaring met eenzelfde storing bij deze auto of anderzins een suggestie?
Ik ben u alvast dankbaar voor de hulp.
Met vriendelijke groet, Harm.

Harm67

Geplaatst door Harm67 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Land Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

tonny11609 (0) PRO, 17 jaar geleden

MEESTAL een gloeibougie kapot even apart doormeten met een ohm meter en als je die niet hebt even met een stroomdraad van de plus van de accu aantippen als die vonkt is de bougie goed wel de door verbinding vsn bougienaar bougie los maken om ze apart ! te testen

Harm67 (0), 17 jaar geleden

Dank je. Dit kan ik natuurlijk altijd proberen. Maar hoe verhoudt zich dat met de foutmeldingscodes?
Gr, H.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Land Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.