Toyota YARIS 2003: Vreemd “slepend” geluid bij starten

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 2SZ-FE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 64

Goedenavond!

Sinds gisteren geeft mijn Toyota Yaris een vreemd geluid bij het starten. Je hoort een “slepend” geluid, ik heb een video toegevoegd:

https://streamable.com/ovwbu

Enig idee wat dit zou kunnen zijn? Het geluid duurt slechts een seconde...

Met vriendelijke groet,

William

wmooijman

Geplaatst door wmooijman (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 4 jaar geleden

Je bedoeld het geluid net na dat de motor aan slaat ? zo ja , dan is dat de startmotor bendix die iets blijft hangen , startmotor demonteren , laten reinigen/controleren/reviseren of vervangen.

wmooijman (0), 4 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie! Het is inderdaad het geluid direct na het starten. Ik zal de startmotor na laten kijken. 👍🏻

    Is het probleem opgelost? - zhs7 (0), 3 jaar geleden
    Er is een nieuwe startmotor in gezet en toen is het probleem een tijdje weggeweest. Ik merk het vooral als ik de rem hard indruk bij het starten (het is een automaat). Maar garage gaf aan dat het niet echt een groot probleem is, aangezien de auto gewoon start. Gewoon even wachten tot de volgende APK om te kijken of het probleem dan erger is geworden... :-) - wmooijman (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.