Toyota Corolla: vreemde electrische storing

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Wie weet raad met volgend probleem? Sinds enkele weken heeft de corolla uitval van de comfortgroep[cv, airco, binnenverlichting, klokje, achterruitverwarming, radio]. We hebben alle zekeringen doorgemeten en de verschillende zek.kastjes. Zelfs andere zek.kast [onder dashboard] met comfortmodule geprobeerd maar zonder resultaat. Radio er uit gehaald[met navigatie en speedpulse] ook zonder resultaat. Deursloten werken allemaal alleen handmatig. Zou het misschien een hoofdrelais zijn en welke dan? Alvast bedankt voor het meedenken!!

rolla_stationwagon

Geplaatst door rolla_stationwagon (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

De student (0), 13 jaar geleden

Zijn je draadjes nog heel tussen LV deur en stijl.Het plooit dikwijls daar alsook aan de koffer.

rolla_stationwagon (0), 13 jaar geleden

Tanx! Ik heb inmiddels van alles nagelopen, zowat alle binnenbekleding is er af geweest. Ook heb ik alle elektrotechnische schema's van de auto erbij genomen om het probleem in kaart te brengen. Omdat we niets vonden zijn we opnieuw begonnen met alle zekeringen na te lopen. Uiteindelijk was de oplossing erg simpel. Als eerste werd de Dome zekering uitgebreid aan de tand gevoeld [hier waren alle uitgevallen functies onder gezekerd] en wat blijkt... Als de zekering doormeet is er niets aan de hand, zowel aangesloten[aan de contactjes bovenop] als los. Vreemd. Als je dan echter in de zekeringhouder meet, is er soms wel en soms geen spanning. Een van de twee contacten zit los en maakt daardoor slecht/geen contact! Dit is hersteld en alles werkt naar behoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.