Toyota Corolla: Waar op letten bij het vervangen van een gordel?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Mijn autogordel aan de bestuurderskant begint stilaan uit te rafelen aan de gesp en ik vermoed dat ik niet meer door de keuring ga geraken. Gezien de leeftijd van mijn wagen zou ik opteren voor onderdelen van de sloop maar waar moet ik op letten bij het demonteren. Als ik me niet vergis zitten hier gordelspanners op en die wil ik wel niet laten afgaan. En zijn de gordel en de spanner één stuk of apart. Volstaat het om de batterij af te koppelen bij deze werken?

Grtz.

marrob

Geplaatst door marrob (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

bart als je de stekker van de gordel los maakt is er niets aan de hhand hoor en gordel en spanner zijn een.

groetjes jan.

marrob (0), 16 jaar geleden

Hartelijk bedankt Jan, ik ga nu eerst maar afwachten wat het verdict van de keuring word. Ik vreesde er vorig jaar ook al voor maar toen was er geen probleem. Spijtig genoeg worden door de nieuwe wetgeving in België nu vooral de frequente gordeldragers "beboet" bij de keuring, een gordel die niet wordt gedragen zal niet fel verslijten denk ik.
Kan je trouwens duidelijk zien aan een gebruikte gordel of de gordelspanner afgegaan is of niet?

Grtz; Bart

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

bart dat is per merk verschillend dus dat kan ik zo niet zeggen.
bij de ene zie je dat er wat ingetrokken zit en bij de andere is het wat anders maar je kan het wel vergelijken want de jou is wat dat betrefd nog goed.

groetjes jan.

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Keuringseis is als volgt : geen beschadigingen dan als gevolg van omdoen, dus als de strengen bij de gesp t.h.v. houder niet gescheurd zijn en alleen maar rafelen is dit een goedkeur.

groet thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.