Toyota Avensis: Weerstand kleppen met Flashlube

Bouwjaar: 2003

Hallo, ik woon in Frankrijk en hier hebben ze van lpg voor Japanse auto's niet altijd kaas gegeten. Wie heeft ervaring met het product Flashlube (smeerproduct voor kleppen en zittingen op lpg) voor de Toyota Avensis? Houden de kleppen het nu inderdaad langer uit? Hoelang? Rijdt iemand met een Avensis op gas die niet aan de kleppen bezweken is?
Bedankt alvast.

Doise

Geplaatst door Doise (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Hoi Michael,
Ik rijdt met een carina2 op gas uit 1990. Mijn auto heeft nu 425dkm gereden waarvan 375dkm op gas. Ik heb nauwelijk verloop in de klepspeling gehad. Ik denk dat toyota in de soort kleppen niet zoveel verandert heeft maar dat weet ik niet zeker. Zeker weet ik wel dat ik soms hele negatieve verhalen hoor van mensen met dezelfde auto die zeggen dat ze de auto al na 100-150dkm hebben weggedaan vanwege uitgestelde kleppen.
Ik denk zelf dat het erg te maken heeft met rijstijl. Gewoon lekker rustig laten opwarmen. Daarna kun je jagen wat je wilt.
Groetjes,
Michiel

Michiel

Doise (0), 19 jaar geleden

Dag Michiel,
Bedankt voor je antwoord. Wat je zegt over de rijstijl heb ik ook al gehoord. Bedoel je dat mensen met dezelfde auto als de jouwe (Carina, 1990) die vaak snel wegdoen, of bedoelde je dat voor mijn Avensis? 425dkm is een hele prestatie en een sterk argument tegen al de rommel die je hoort over Toyota op gas!

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Michael,
De verhalen die ik heb gelezen (niet gehoord) zijn over de carina. Maar hier moet ik wel bijzeggen dat ik niet weet over welke motor dat gaat. De 3sfe of de 4af...(?). Verder weet ik ook niet in combinatie met welke gasinstallatie er problemen waren. Want dit zou ook sterk van invloed kunnen zijn. Ik doel daarmee op gasinstallaties die te arm (heet) zijn afgesteld. (Ik weet hier weinig van).
Groetjes,
Michiel

TOYOTA man (0) PRO, 19 jaar geleden

Heeft u een toyota avensis vvti op gas

Doise (0), 19 jaar geleden

Neen, maar ik overweeg eventueel om mijn Toyota vvti op gas te laten ombouwen. Maar de reacties (van Vialle, Prins...) zijn negatief: die motor is niet goed bestand tegen gas.

TOYOTA man (0) PRO, 19 jaar geleden

IK zou het ook niet doen kleppen stellen is een dure klus en in de verkoop boekjes staat ook als je een avensis op gas laat lopen vervalt de Fabrieks garantie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.