Toyota Paseo: witte aanslag op bougies

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500

Hallo, ik heb vd week ff mijn bougies bekeken van mijn Toyota Paseo, en ik zag dat ze allemaal een wittige aanslag hebben, lijk wel sneeuw.
Ik heb hem ruim 2 jaar en hij loopt zeer goed en trekt ook lekker vlot op en reageert ook super op gasgeven, dus daar is niks mee mis.
Met deze bougies heb ik hem ook gekocht.
-benzineverbruikt is 1op 13-16
-hij verdoet geen water
-hij verbruikt wel een beetje olie( blauwige rook bij koude start), maar daar draagt de lekkage vd krukaskeerring ook aan bij.
-km stand bijna 3 ton
-er worden korte en regelmatig lange afstanden gereden.
Wat zou die aanslag op de bougies dan zijn? Het zat er best hardnekkig op!

Alvast bedankt voor de reacties?

maz3

Geplaatst door maz3 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Paseo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sleutelaar1952 (0) PRO, 6 jaar geleden

Dat beetje olie dat er verbruik word zie je nu terug op de bougie's in verbrande vorm, let op dat als ze schoongemaakt worden ook de diepe binnenkant doen met iets duns.
Het is wel n gezonde kleur sigaren as grijs is n goede verbranding en voor n auto van dit jaartal niet verkeerd. Persoonlijk zou ik de bougies vervangen. deze aanslag zit dus in de gehele verbrandingskamer , oftewel op zuigers en kleppen en uitlaatpoort .
Er zijn middelen en manieren voor op dit eruit te krijgen .

kaleido 1 (990) PRO, 6 jaar geleden

Ik zou gewoon nieuwe bougies plaatsen en als er verder geen klachten zijn , niks schoon maken , kan bij een auto van deze leefdtijd en km stand alleen maar problemen gaan geven.

maz3 (0), 6 jaar geleden

Ok ik weet genoeg, ik doe er verder niets aan gezien de auto verder super en betrouwbaar loopt en lekker vlot is. En hij heeft ook geen schuld, en ik til er niet zwaar aan. Het is maar een auto van 1000 euro met 0 onkosten en leuk voor een jaar of wat rijplezier!
Duurt niet lang of ik zie wel weer wat anders.
Hij doet het prima op Action olie!

vd week doe ik er ff nieuwe bougies in

kaleido1 Ja ik heb nog een Cadillac uit de jaren 50 met ongereviseerde motor. Er is in de handel alle reinigers verkrijgbaar om ook zo,n motor brandschoon te krijgen, maar vaak levert dat geen goed resultaat op…….Het beste is als het goed loopt…..zo laten lopen

Bedankt voor de snelle reacties.

mvrgr Rick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Paseo of stel zelf een nieuwe vraag.