Toyota landcruiser 120: zekering gaat door bij bedienen rempedaal

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: d-4d automaat

De auto is naar een inbouw-specialist gereden ivm inbouw navigatie. Daar wil hij niet meer starten (na de inbouw).
De auto was voorzien van een orginele radio/cd met een actief luidspreker systeem met versterker en sub-woofer. Dit is verwijderd en er is een andere versterker gemonteerd. Oorzaak van de klacht is dat de zekering van de remlichten erdoor gaat. zowel in de auto (waardoor hij niet aanpakt) en onder de motorkap ( waardoor er geen remlichten zijn, abs-lamp gaat branden, de automaat niet meer uit de P-stand kan.)
Na veel onderzoek blijkt dat de groene draad vanuit het verdeelstuk aan de binnenzijde tegen het schutbord achter de zekeringkast kortsluiting maakt. Deze draad verdwijnt de kabelbundel in naar de motorruimte. Weet iemand waar deze zoal heen gaat?
Als deze draad doorgeknipt is werkt de schakelhendel niet en de remlichten niet.

Kent iemand de klacht en wat is de oplossing. Het hoeft niets te maken te hebben met de inbouw van de navigatie.

Lubbers

Geplaatst door Lubbers (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Land Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nico8119 (0), 16 jaar geleden

Eerst maar eens de hele handel uitbouwen en alle kabelbomen op beschadigingen/ doorverbindingen controleren. Je kunt de meest rare effecten krijgen. Ik heb me weleens rotgezocht in een VW Passat automaat waar iemand de normale verlichting had doorverbonden met de remlichten. Als je het licht aanzette reed de auto alsof de benzine vrijwel op was.

Lubbers (0) PRO, 16 jaar geleden

.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Land Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.