Toyota Avensis: zwaar schakelen met koude motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Gedurende de eerste 15 minuten na koude start is de versnelling soms lastig uit de 1e versnelling te krijgen, je moet dan echt hard trekken, soms ook een zwaar punt bij het in de 3e versnelling zetten. Met een warme motor schakelt de versnellingsbak normaal. Na nieuwe versnellingsbakolie erin gedaan te hebben is het probleem iets minder erg, maar toch nog af en toe zwaar uit de 1e versnelling te krijgen.

geldrblom

Geplaatst door geldrblom (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heinz1000 (0), 17 jaar geleden

Ik weet niet hoeveel uw auto gereden heeft , maar het lijkt me dat de koppeling zijn beste tijd gehad heeft. Dit zijn de eerste tekenen van een opspelende koppeling. Probeer eens na te gaan of de koppeling slipt, stinkt of kraakt bij het in de achteruit zetten.

vrgr Hans

Michiel7811 (0), 17 jaar geleden

Bij de bevestiging van de metalen schijf waar de frictievoering op zit wordt gebruik gemaakt van een soort klinknagels. Bij een avensis wagon uit 2001 (van een familielid van mij) waren enkele van deze nagels afgebroken (2004).

Resultaat was vergelijkbaar als wat jij omschrijft. Niet/moeilijk in en uit een versnelling te krijgen.

De reparatie waarbij de koppelingsplaat vervangen is heeft ongeveer 625E gekost.

Dit betrof toendertijd een wagen van 3 jaar en 3 maanden oud en met 110dkmop de klok. (Toyota heeft coulantieregeling afgewezen).

Dit probleem komt (hoewel Toyota dit ontkent) vaak voor bij dit model. Ik heb wel eens opgevangen dat latere modellen uitgerust zijn met een iets degelijker soort koppeling.

Wanneer een reparatie ter sprake komt zou ik eens vragen naar de mogelijkheden van andere zwaarder uitgevoerde koppelingsplaat/drukgroep.

Groet,

Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.