Volkswagen PASSAT: 1.4 TSI soms minder vermogen

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 90

Hallo,dat is van een afstand lastig in te schatten,kennelijk is er met de motor niets mis(geen lampjes).
Het euvel doet zich voor met (zware?) caravan aan de haak en bergop.
De display van de ingeschakelde versnelling knipperde ook niet in het dashboard ?
Gezien de klacht over een brandlucht,denk ik dat de koppeling van de dsg bak misschien overbelast is geweest,
de temperatuur bewaking van de koppeling laat dan het motorkoppel dalen.
Ik zou bergop de bak in de S stand zetten,dan schakelt hij later open ontlast de koppeling.
Uitlezen kan altijd,en storingen in de versnellingsbak worden niet door controle lampjes aangegeven.
Verder nog een fijne vakantie

esteffens

Geplaatst door esteffens (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

esteffens (0), 6 jaar geleden

We zijn op vakantie in Frankrijk en we hebben wat problemen met onze Passat (1.4 TSI DSG 2012, 130.000 km). We zijn op reis met een caravan en normaal gesproken trekt hij hem met gemak de berg op. We hebben nu 2 keer gehad (tijdens ongeveer 1300 km) dat hij terug valt in vermogen. De tweede keer was het voelbaar tijdens een klim. Eerst ging hij met gemaakt omhoog en opeens voelde je hem terug vallen. Het is geen stotteren/haperen van de motor, maar je voelt hem minder trekken. Nadat we even stoppen (max 10 minuten) en verder gaan rijd hij weer prima.

We hebben een keer onderweg een vreemde lucht geroken (beetje elektronica brand lucht) en dachten dit nog een keer na het starten en wegrijden weer te ruiken, maar geen idee of dit gerelateerd is. Er gaan geen lampjes branden en op zich rijd hij nog redelijk door. Nu wat ritjes gedaan vanaf de camping (zonder caravan) en dat gaat allemaal normaal.

We zijn ermee naar een (Franse) VW dealer geweest en hebben het besproken. Heb aangegeven dat ik hem graag wou laten uitlezen, maar ze zeiden dat dit geen zin had wanneer er geen lampje was gaan branden. Ze gaven aan dat het waarschijnlijk de turbo was, maar dat ze de diagnose niet konden maken omdat het zo weinig voor kwam. Advies was doorrijden en er in Nederland naar laten kijken.

Nu wou ik even wat advies inwinnen, mochten we wederom bij een Franse garage komen te staan. Ik lees veel over kapotte turbo's en bepaalde kleppen, maar kon deze symptomen zo nog niet terug vinden.

esteffens (0), 6 jaar geleden

Ik heb niets zien knipperen. Temperatuur in de boordcomputer gaf 120 graden aan (geen idee of dit de bak temperatuur is). Motortemperatuur bleef netjes op 90 graden. Ik rijd met caravan altijd in de handmatige stand om de motor wat op toeren te houden.

Ik kan proberen een garage te vinden die hem wil uitlezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.