Volkswagen PASSAT: Om de paar dagen niet willen starten

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAY, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Mijn Passat heeft een start-stop systeem. Bij het starten eerst de koppeling indrukken en vervolgens de sleutel insteken/doordrukken.
Auto wil vervolgens niet starten. Het dashboard begint als een gek te flikkeren. Het stuur icoontje op het dashboard brand dan ook en een gelijkmatige toon van 2 seconden. Daarna begint de analoge klok in het middenconsole rond te draaien(12x, klokje rond dus).
Na een tijdje(15 min.) pakt de auto het toch op en start weer. Na een stukje rijden de auto uitgedaan en daarna start de auto weer normaal.

Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Accu?

Indien het de accu(AGM) is kan ik deze dan zelf vervangen of moet dit bij de garage gebeuren omdat deze aangemeld/ingeleerd moet worden?

Graag jullie reactie en/of advies!

Spageddie75

Geplaatst door Spageddie75 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1720) PRO, 6 jaar geleden

Ik vermoed dat er ergens een slechte verbinding zit in massa of plus aansluiting.
Accu spanning kan ook net te laag zijn , maar dan lijkt me het stug dat hij later wel wil aanslaan.
Meet de accu spanning eens voordat je start , de laadspanning als de motor loopt , na 5 jaar kan de accu inderdaad op zijn einde lopen , deze kun je laten testen.

Allesopwielen (0), 6 jaar geleden

Als je een koude start maakt kun je voor je hem start even checken of je airco, verlichting, radio, regensensor allemaal op uit staat. Kijk eens of hij het dan wel goed doet want het zou kunnen dat hij de eerste keer piek net niet genog heeft om hem te starten en als het ware een reset geeft door lege accu waardoor mogelijk alle lectro uit geschakeld staat als standaard. Dan zou het heel goed een zwakke accu kunnen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.