Volkswagen passat 1.8 luxe uitvoering:

Bouwjaar: 1993

Beste techneuten,

Ik rij in een passat station 1.8 uit 93 (luxe uitvoering) en ik heb een probleem met starten. als ik wil starten dan gebeurt er helemaal niks. de start motor loopt wel maar de auto slaat niet aan. ik heb de bobine al laten vervangen bij de garage maar dat verhielp het probleem niet. het probleem is elke keer als de auto bij de garage is en staat doet het probleem zich niet voor. soms rijd de auto dagen goed en dan ineens begint het probleem. alle controle lampjes branden zelfs de lichten enz doet het maar de auto wilt gewoon niet aanslaan. het merkwaardige is wel als ik de auto aan duw dat ie het na een paar meter zonder problemen aanslaat.

wie kan mij helpen alvast bedankt

vgr michel

Qvision

Geplaatst door Qvision (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

lijkt toch op een kapotte startmotor, gebeurt wel meer dat de startmotor 10 keer wel start en dan 1 keer weigert.

Qvision (0), 19 jaar geleden

Nou dat is het probleem juist de startmotor doet het gewoon elke keer maar de motor wilt dan gewoon niet aan slaan. je hoort de start motor maar verder gebeurd er niks ???????

wel bedankt voor de reactie

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Teveel overgangsweerstand, Als je start daalt de spanning op de computer/ontsteking teveel waardoor hij het niet doet. het is belangrijk de volgende punten na te kijken en/of te reinigen:

Accumassakabel aan chassis en motor
Pluskabel aan startmotor en de voeding vanaf hier naar de rest van de auto.
Massaknoop in de buurt van de zekeringkast, onder het dashboard. (alle bruine draden komen hier samen en het kroontje corrodeerd waar hij op het chassis gemonteerd zit)
Volgens mij heeft een passat ook nog een massapunt in de waterbak bij de ruitenwissermotor/computer, deze ook nakijken. (kabelbomen van ontsteking en computer volgen totdat je op bruine draden komt die aan het chassis gemonteerd zijn.)

Tip: heb je het probleem opgelost, koop dan een spuitbusje zuurvrije vaseline en spuit alle electrische verbindingen in, dan verotten ze de eerste jaren niet meer.

Maar ook een halflamme accu kan dit probleem veroorzaken, meet eens met een multimeter de klemspanning van de accu terwijl je start, (hallgever los dan slaat hij niet aan) daalt deze onder de 9,5 volt heb je een probleem.

succes

Qvision (0), 19 jaar geleden

He super ik zal eens kijken of het wat wordt

vgr michel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.