Volkswagen passat: remmen

Bouwjaar: 1997

Als je bij deze passat heel licht afremt verneem je dat de ABS al in schakelt, als je harder remt is er niets aan de hand.

Is er iets aan de hand met de abs?

R.arkes

Geplaatst door R.arkes (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Roelof10198 (0) PRO, 19 jaar geleden

kan het niet zijn dat de remschijven onevenheden hebben dat je dat verneemt bij langzaam remmen en bij hard rem niet verneemt en ziet de absring op wiellager of aandrijfas niet los heb ik al een keer gehad bij een daewoo

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je de abs sensoren al getest ik had laatst een die vuil was door het verv van draagarm

R.arkes (0) PRO, 19 jaar geleden

Geen foutcodes in systeem lampje brandt ook niet alle sensoren geven de zelfde snelheid aan. maar storing blijft bestaan alleen als je dus heel licht afremt voel je het in het pedaal hetzelfde maar dan in lichte vorm dan wanneer je dus hard op de rem trapt an de abs in werking treedt.

janh5107 (0) PRO, 19 jaar geleden

als de storing ook aanwezig is terwijl de tester communiceert met het abs systeem ligt het waarschijnlijk niet aan het abs omdat de ecu dan in de uitlees-mode staat en het abs niet werkt.
J.E

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

beste R Arkes dat komt door dat de luchtspleet met een van de abs sensoren te groot is.
of het abs regelapp geen signaal krijgt va een van de abs sensoren.

als het absregelapp geen storing geeft bijft alleen de eerste over.
controleer of je de sensoren kan aandrukken,waardoor de luchtspleet kleiner wordt.

waarom geeft hij dit effect?

zodra het toerental daalt wordt de spaning die de sensor afgeeft lager bij normale afstelling gaat dit gelijkmatig maar als de ruimte(luchtspleet) groter is bij een vande abs sensoren geeft deze bij 0 tot 10 km/h geen signaal meer waardoor abs wordt geaktiveert.
succes max.

R.arkes (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb vandaag de 2 voorste sensoren schoongemaakt want die konder er makkelijk uit, en er zo ver mogelijk weer ingedrukt, verscheidende keren geremd en tot nu toeblijft het goed . maar even afwachten dus. de achterste krijg ik er waarschijnlijk niet zo maar uit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.