Volkswagen Golf: 1.8 abs motor, slaat 1 sec aan, valt daarna weg.

Bouwjaar: 1995

Situatie schets. Volkwagen golf cabrio van 95, een 1.800. Motorcode ABS slaat aan, loopt 1a 2 seconden en valt weer stil. Volgens Autodata is het de immobelizer, dat kan maar met vag-com of de modis {sun} kan ik niks uitlezen. Geen motormanagement geen abs geen airbag er is geen communicatie. Wie heeft hier ervaring mee?

Alvast bedankt

joba

Geplaatst door joba (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan zijn dat k-lijn ergens met massa een verbinding heeft via een computer.Je kan het beste de stekker loskopelen van deze ECU (motor,abs,ect...) en kijken of één voor één kan uitlezen.Zo kan je boosdoender mogelijk vinden.

Heb ook weleens de draad uit de pin aansluiting van motor ECU gehaald en rechtstreeks op de uitleesstekker gezet en toen ik wel de betreffende computer uitlezen.Bleek dat immobilizer defect was.

Andere ECU's zoals airbag kon ik echter wel uitlezen.

suc6

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Zekering remlichtschakelaar kan defect zijn.Met een Polo 1.6 gehad.Bleek verband te houden met de startblokkering.Misschien bij deze Golf ook het geval?

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat klopt helemaal Siem....bij sommige type's is dit gelijk contact 30 voor de Immo,dacht hier ook gelijk aan,maar dan moet je nog wel het airbag systeem kunnen uitlezen.

Zekering 19 of 20 uit me hoofd is de zekering van de remlichten.Je kan het op ze minst dus ff checken.

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

Heren alvast bedankt voor de tips ik ga ze controleren.

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Radio geeft ook nog wel eens problemen. Deze blokkeert dan de K-lijn.

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Radio kan ook een probleem geven,echter denk ik niet dat bij '95 al een k-lijn draad ligt.Je kan het wel ff checken.Is een grijs-witte draad.

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

Nog een vraag! Waarschijnlijk is de immobeliser kapot. Nu neem ik aan dat ik een nieuwe immo ecu moet monteren MET nieuwe sleutels die ik moet inleren in de immo met vag-com. Moet ik de immobeliser ook nog in het motormanagement ecu aanmelden of herkent hij de "rollende code" uit de immobeliser? En de juiste procedure?
Nogmaals alvast bedankt.

Theo11332 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad met caddy, na alles te hebben gecontroleerd kwam ik tot conclusie ecu stuk. Heb ecu opgestuurd en laten repareren probleem opgelost. Had ecu opgestuurd naar AC Tronics, die kunnen hem testen en repareren. Als je het adres wilt hebben hoor ik het wel ( ligt op zaak).
suc6

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

dit is het adres van ac tronics, Twentepoort west 11B - 7609 RD Almelo - T: 0546-660410 - F: 0546-660419 - E:

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

Dank je, ik denk dat ik die mannen eens even ga bellen.
M.vr.gr,
J brand

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

Het was een startonderbreker probleem. Helaas kun je dan niet zonder de dealer. Het is wel opgelost door nieuwe immo enz te monteren.
Nog maals bedankt voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.