Volkswagen Passat: 1ste versnelling

Bouwjaar: 1995

Hallo,
Ik ben voornemens een VW passat 1.9 TDI uit '95 (180.000Km)te kopen voor ¤5500. Bij de testrit bleek dat het schakelen naar zijn 1ste versnelling niet altijd makkelijk ging en af en toe moest de pook flink naar links worden getrokken om het in zijn 1 te krijgen. Is dit een normaal verschijnsel? Volgens de garagehouder komt dit door de overbrenging van de tandwielen (?). Overigens het schakelen naar/in de overige versnellingen gaat wel soepel.

ARBE

Geplaatst door ARBE (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Williewammes (0), 18 jaar geleden

Het lijkt erop dat de slijtage deels zijn werk heeft gedaan in de versnellingsbak. Overbrenging van tandwielen mag nooit in die mate invloed op het schakelgedrag hebben, dus waarschijnlijk wil de beste garagehouder er snel vanaf en zal het probleem blijven. Het blijft een eigen keus of je er wel of niet mee kunt leven zoals hij nu schakelt. Ikzelf heb ook een auto waarbij het het geval is, alleen bij een koude auto overigens, maar ik zal op den duur wel gaan vervangen aangezin het af en toe flink irritant wordt.

Santa (0), 18 jaar geleden

Het lijkt er op dat de syncromeshringen van je eerste versnelling versleten zijn, maar het kan ook nog aan de afstelling van het schakelmechanisme liggen. Het wil wel eens gebeuren dat de tandwielen NET even met de tandjes tegenover elkaar staan en dat de versnelling zich dan niet of moeilijk laat inleggen. Dit moet echter maar sporadisch plaatsvinden want anders is er een structureel mankement. Overigens, persoonlijk vind ik een bedrag van 5500 euro voor zo'n type Passat, zeker met zo'n mankement, nogal aan de stevige kant!

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Waarschijnlijk de schakelgaffel uitgelubberd.
Veel stadskilometers gemaakt misschien of te vaak bij te hoge snelheid in de 1 gedrukt.
5500 euro is veel te veel.
De helft is genoeg voor een auto waar de bak onderuit moet van dit bouwjaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.