Volkswagen Passat: 3 Boordcomputerfouten

Bouwjaar: 2002

Hallo,

Ik rijd sinds vorige jaar februari rond me een Passat (laaste model)
Nu sinds ik deze heb, zijn er tot nu 3 fouten verschenen waar van er een sporadisch terugkomt en de andere zijn gekomen en vanzelf terug zijn weg gegaan.

Ik verduidelijk even:

Fout 1:
Van het begin dat ik de wagen heb tot nu verschijnt er sporadisch juist na het starten "Airbag Tensioner/B" op de boordcomputer en dan is het terug weg.
Heb de wagen al verschillende keren binnengedaan voordat probleem.
Echter de VAG-COM vind nooit een fout!

Fout 2:
Iets nadien is er uit het niets een hele lange tijd "Emission Workshop" op de boordcomputer beginnen te verschijnen, en dit gewoon tijdens het rijden. en dan weer weg en dan weer terug.
De garage heeft de lamdasonde vervangen en nog iets me ene klep.
Dit echter ook zonder resultaat want de fout is vanzelf verdwenen.

Fout 3:
Overlaatst juist voor een groot onderhoud, was ik aan het rijden, ik moest remmen en lap .. op de boordcomputer verscheen: "Brake Fault" en nadien "Service Manual" en tegelijktijd knipperde ook het lichtje van der handrem.
Ik heb die dan binnengedaan voor groot onderhoud en natuurlijk zoals bij bovenstaande fouten was deze weer niet de detecteren door de VAG-COM.
Echter 3 dagen na het onderhoud moest ik weer is ergens remmen en lap op de boordcomputer verscheen in het rood en groot .. "STOP - Brake fault - service manual.

Geen van bovenstaande fouten kon de VW-garage ooit erkennen als fout want deze werden nooit opgeslagen in het storingsgeheugen.

Hoe kan dit ?

Heeft er iemand toevallig al iets gelijkaardigs of hetzelfde meegemaakt ?

Waar kan die fout liggen, want ik weet niet of het echt fouten zijn of spookfouten.

graag reactie aub.

Thnx!

TiM.

defenderke

Geplaatst door defenderke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

die laatste beurt hebben ze toen remolie verv dan is waarschijnlijk de sensor in het potje defect.

defenderke (0), 19 jaar geleden

Nope , ik denk niet dat het daaraan ligt.
Want hij heeft de fout 1x voor onderhoud gegeven, nadien 1x na het onderhoud en sindsdien heeft die in alle talen gezwegen over die BRAKE FAULT.

TiM.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.