Volkswagen Passat: Stel: je koopt een nieuw auto en ruilt je huidige in maar...

Bouwjaar: 1999

Stel: je hebt ergens een probleempje met de koeling. Je bet al twee keer bij de dealer geweest maar die kan niks vinden. Elke dag merk je dat er wel wat vocht onder de auto ligt. Intussen besluit je een andere auto (Audi A4 dus ;-)) bij een andere dealer te kopen. Je huidige auto wordt getaxeerd, je komt een prijs overeen en na 2 weken mag je je nieuwe bolide op halen. De huidige auto rijdt verder een zonnetje, geen enkel signaal om aan te nemen dat bv de koppakking eruit is geblazen. Het lijkt eerder op een lekje bij de waterpomp o.i.d.

De gewetensvraag: zal/moet ik nou de dealer waar ik mijn nieuwe auto heb gekocht hierover inlichten of gewoon maar mijn waffel houden?? De auti is tenslotte al getaxeerd en in de zelfde staat. Wat zijn de rechten en plichten van de consument in dit geval?

Groet, liberty

liberty

Geplaatst door liberty (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Er zijn toch ook nog eerlijke mensen,maar houd maar lekker je mond dicht.

Hans

liberty (0), 19 jaar geleden

Tja, het wordt zo echt een gewetenskwestie he? Ze hebben 'm nagekeken. Wel zie ik af en toe wat vocht onder de auto liggen? En het niveau van de koelvloeistof daalt steeds een beetje. Maar dat hoef ik natuurlijk niet gezien te hebben...

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Mike,
Ik snap jouw gevoel wel hoor waarschijnlijk lekt de waterpomp een beetje zoiets kan altijd gebeuren pech voor de garage.

Hans

liberty (0), 19 jaar geleden

Zou kunnen. Maar stel nou dat het iets ernstigers is, kan ik daar dan op aangesproken worden?? Ik wil problemen liever uit de weg gaan.

In de algemene voorwaarden staat trouwens niets over eventuele defecten. Maar die zijn ook van een andere Audi-delar, maar dat zal elkaar toch niet veel ontlopen?

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Al die voorwaarden zullen toch wel het zelfde zijn,jij kunt daar toch niet op aan gesproken worden op het moment van de taxatie was dat niet.

Hans

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

dat is het risico van de garage

webro (0) PRO, 19 jaar geleden

dit is niet gehheel waar op het moment dat je je auto inruild koop de garage van jou de auto blijkt dat er gebreken zijn die al ver van te voren aanwezig waren (bij dealer bekent)kan het bedrijf waar je je wagen hebt ingeruild binnen een bepaalde periode aanspraak op jou doen
het zou hetzelfde zijn al je je nieuwe wagen een probleem hebt ook niet terecht kunt bij de garage waar je de auto gekocht hebt

zie algemene voorwaarden bovag
ps hier wordt wel heel erg weinig gebruik van gemaakt hoor
succes

gr paul

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

de garage heeft echt wel enige onkosten bij de inruilprijs van je auto ingecalculeer hoor.

zit daar maar niet over in.

en als het een auto is met een aardig hoge km stand 150.000 of meer, staat deze auto niet zo lang bij de dealer en gaat hij rechtstreeks naar de handel en dan hoort de dealer er ook niks meer van.

niet te veel over in zitten en inruilen dat ding.

de garage zit echt niet met een beetje koelvloeistof, en heeft je auto uiteraard ingeruil voor een prijs die ver onder de straks gevraagde prijs ligt.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoor je nooit meer wat van.

Van de garage wordt verwacht dat zij kennis van zake hebben en weten wat ze inkopen. Van jouw als particulier kan en mag dat niet verwacht worden en dus kunnen ze nooit aanspraak maken.

De garage's calculeren standaard een bedrag in op inruilauto's die er aan versleuteld moeten worden, bij de ene houden ze over en zo af en toe hebben ze ook pech en kost het een keertje te veel. Maar aan het eind van de rit blijkt hun inschatting over alle verkochte auto's gewoon nog geld op te leveren.

Kortom, geen medelijde met een garagebedrijf graag.

dion234 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat doe jij als er een probleempje is met je (nieuwe)A4 wat niet vermeld is bij de verkoop, maar al wel langer speelt. Je voelt je opgelicht en vind dat je teveel betaald hebt en de garage moet het maar oplossen.
Zo zie je maar, niet alleen dealers en handelaren zijn oplichters maar ook heel veel particulieren!
Eerlijk duurt het langst is mij geleerd.

Michiel7811 (0), 19 jaar geleden

Ik sluit mij voor 100% aan bij de heer Dok!
Michiel

jolletje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik sluit me 100% aan bij dion eerlijkheid doet het langst.

Groetjes eddie Fast

leehuis (0), 19 jaar geleden

moeilijke kwestie
als het bij jouw nieuwe auto ook zo zou zijn dat baal je ook flink.
Maar de bij de inruilprijs is in de meeste gevallen al rekening gehouden met kleine tegenvallers. en die a4 zou ook wel niet erg goedkoop zijn geweest.

liberty (0), 19 jaar geleden

Klopt, die A4 was ook niet echt goedkoop. Maar ik denk dat ik terloops laten vallen als ik A4 ga ophalen....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.