Volkswagen Passat: AAM achteruit lopen motor met starten.! Niet aanslaan

Bouwjaar: 1995

Beste collega's
Een passat met een AAM motor 1.8 start soms goed en loopt dan ook direct goed (geen probleem dus.)
Maar ! soms wel starten niet aanslaan (wel vonken en benzine)maar bij sleutel terug draaien slaat de motor achteruit en komt er een hoop gassen en terugslagen uit de inlaat. Distr. staat op tijd. Komplete halgever/ontsteking al vernieuwd. Kabels en verdeelkap zijn ook nieuw,. Het lijkt of dat de ontsteking zeer vreemd gaat doen. wie heeft er nog een advies voor mij

Alvast bedankt.
Jan devilee

detom

Geplaatst door detom (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Als je de auto nog hebt staan, probeer dan eens tijdens starten de sleutel aan te drukken tegen het contactslot aan.Als hij dan wel aanslaat, probeer dan weer opnieuw , maar dan juist de sleutel aantrekken, dus van het contactslot af.Als hij dan juist niet aanslaat, is je contactslot stuk.Dit kwam met deze passat's nl. wel vaker voor.In ieder geval het proberen waard.

Ruud10657 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik denk dat Siem gelijk heeft, ik heb hier een passat met RP motor van 1992 gehad met dezelfde problemen. Moeilijk aanslaan, vooral bij warme motor. bougiekabels en verdeelkap (waren ook slecht) vervangen. Probleem bleef. Uiteindelijk het startslot contactblokje vervangen. Klant heeft geen problemen meer gehad.

detom (0) PRO, 19 jaar geleden

Beste Siem en ruud, bedankt voor jullie reaktie. Het probleem is bij mij bekent, maar ik ben er intussen achter, want hij deed nu
een hele tijd niets meer en kon ik goed meten. Het bobineblok met
moduul is defect.
bedank.
Jan Devilee

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.