Volkswagen Golf: aandrijfproblemen

Bouwjaar: 1986

HELP?? ik heb sinds 2 maanden een golf 2 Diesel GTD uit 1986
nu maakt volgens mij?? mijn lager linksvoor een raar golvend/rollend geluid. Volgens de ene monteur is het inderdaad het lager.Volgens de andere is het de aandrijfas.Volgends de derde zijn het de banden? Nu wil ik met deze auto minimaal nog 1 jaar rijden en rij 160 km per dag, ik wil dan ook indien nodig graag vervangen maar wat en vooral hoe?
Moeten bv de lagers goed vast gedraaid worden? hoe vast? Ik heb de achtertrommels er afgehad om de lagers te smeren en de remmen gelijk gangbaar gemaakt maar ik weet niet meer hoe vast deze vast geklemd moeten worden.Weet iemand een goedkoop adres voor onderdelen? kan iemand mij antwoor geven op deze vragen ?? help!!??!! een gemotiveerde leek.

famvherwaarde

Geplaatst door famvherwaarde (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Een remtrommel van een Golf 2 moet niet te vast, en dan bedoel ik met een waterpomptang handvast draaien en dan 1/8 slag terug. Dit is een stelbaar lager namelijk en je kunt hem bij speling altijd nog iets vaster zetten. Draai je hem te vast dan gaat je lager eraan. Het wiellager kun je testen door de krik eronder te zetten en het wiel te draaien, dan hoor je of het lager wel of niet kapot is. Een lager aan de voorzijde zit geperst.

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gewoon de wiellager voor vervangen, is een zwak bij dit type tot 1987, met de restile van toen is de lagerconstructie van de vooras zwaarder geworden.

Zonder goede passtempels om hem in te persen hoef je er niet zelf aan te beginnen, het nieuwe lager gaat onheroepelijk stuk als je er op slaat, dit komt door de dunne buitenring.

Voor de garage op de hoek is dit lager vervangen een koud kunstje, geschat 1,5 uur en 50¤ onderdelen.

succes

famvherwaarde (0), 19 jaar geleden

mannen bedankt
ik ga direct mijn achterlagers controleren en ga een afspraak gemaakt voor de voorlagers

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.