Volkswagen passat V5/VR5: aankoopadvies V5/VR5 op lpg G3

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik ben aan het rondzoeken naar een ander auto. Nu lijkt een passat met V5 of VR5 motor me wel wat. Omdat ik zeker van plan ben lpg G3 te gaan rijden ben ik benieuwd hoe deze blokken het op gas doen.
de V5 en VR5 hebben bijde 2 kleppen per cilinder (prima voor gas), maar het zijn wel 5 cilinders. Ik weet dat bij bepaalde auto's met 5 cilinders het niet verstandig is om op gas te rijden. Hoe zit dit bij de Passat V5/VR5?

willemhs

Geplaatst door willemhs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is geen aanrader op gas, door de VR constructie en de compacte bouw die hierbij gebruikt is heeft hij het op benzine al warmer dan een lijnmotor. Na augustus 2000 heeft het blok overigens 20 kleppen (170 pk) Distributiekettingen blijven ook een gevoellig punt bij deze motoren. Tussen de 150.000 en 200.000 komen ze gemiddeld allemaal aan de beurt.

De VR en V motoren van golf en passat zijn overigens exact dezelfde, alleen staat hij in een golf dwars en in een passat in de lengte.

Voor gas zou ik zelf een 2.0 liter 8 klepper zoeken....

willemhs (0), 18 jaar geleden

okay. blijkbaar is het dus niet de 5 cilinders wat deze auto's minder geschikt voor lpg maakt, maar eerder een warmteprobleem.
nog meer mensen die dit bevestigen en/of andere ervaringen hebben misschien?

rijam56 (0), 18 jaar geleden

Ik heb sinds kort een V6 op gas. Volgens de dealer zou dit niet kunnen ivm warmtyeprobleem. Volgens inbouwspecialist is dit onzin. Heb nu een Vialle g3 met 2 jaar garantie.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo geert

het verhaal klopt precies, de dealer wilde jou behoeden voor de problemen met deze motor, de inbouwer wilde jou graag deze installatie verkopen, deze geeft slechts garantie op de installatie, niet op de construktie van een motor!

harry heeft inderdaad gelijk, deze motoren deugen wel! maar zijn niet geschikt (levensduur) voor LPG..

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.