Volkswagen Golf V: Aansluiten VW RCD 300 originele radio

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSi

Na een lange speurtocht heb ik toch maar besloten mijn probleem aan jullie voor te leggen. Ik heb een Golf V van 2004 met een originele RCD 300 radio met speakers in de achterportieren.

De vorige eigenaar heeft de draden van de achterspeakers direct achter de radio doorgeknipt. Waarschijnlijk heeft men hier een versterker of iets dergelijks op aangesloten. Ik wil graag weer terug naar de originele situatie maar de kleuren van de radio (die dus zijn afgeknipt) komen niet overeen met de kleuren van de draden die aan de achterspeakers zitten. Ik heb de achterste deurpanelen namelijk gedemonteerd.

Heeft iemand hiervoor een overzicht van de kleurcode's? Hoe ze moeten worden aangesloten staat wel op de radio aangegeven maar zonder kleuren.


Alvast bedankt!

[url=http://imageshack.us][img]http://img452.imageshack.us/img452/4525/...[/img][/url]

sybo

Geplaatst door sybo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Als je weet waar je de + en de - van een speaker op je radio moet hebben kun je toch gewoon effe op de speaker kijken? Dan zie je gelijk welke kleur wat is.
suc6
Peter

sybo (0), 17 jaar geleden

Was het maar waar.. De kleuren aan de speakers komen niet overeen met de kleuren achter mijn radio. Zit waarschijnlijk nog ergens een stekker tussen! Ik had de deurpanelen al verwijderd om de kleuren te vinden..

I_Beaker (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi

meten je kunt met een ohm meter de afgeknipte draden op meten

probeer dit eens

bruin/groen=+ bruin/blauw=- van de linker voor speaker

bruin/rood=+ blauw/zwart=- van de rechter voor speaker

rood/wit=+ bruin/zwart=- van de linker achter speaker

rood/paars=+ bruin/paars=- van de rechter achter speaker

grtzz Beaker

erik2819 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kunt je speakers ook aansturen met een 1,5 Volt batterij.Een draad op de plus en een op de min,als hij goed is aangesloten komt hij naar buiten.

sybo (0), 17 jaar geleden

Opgelost, de kleuren klopten I_Beaker! Heel erg bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.