Volkswagen Golf: inhouden aan 3500 toeren

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 td AAZ

Hallo,

golf 1.9 td met AAZ motor (200 000 km op teller, op 180 000 riem/spanrol/onderste poelie/de beruchte bout vervangen). Motor houdt beetje in rond 3500 toeren, geef ik dan plankgas houdt ie zo'n 5 seconden in om dan te trekken. Geen noemenswaardig olieverbruik (heb net 1000 km nonstop gereden aan 120 km/uur (3000 toeren). gaat ook moeilijker naar topsnelheid.

probleem aan turbo of aan brandstofpomp?


alvast bedankt voor de hulp!

lucianoo75

Geplaatst door lucianoo75 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (5) PRO, 17 jaar geleden

luc als hij daarvoor goed gereden heeft moet je toch eerst eens naar die beruchte bout kijken want als je die niet op de goede manier vast gezet hebt dan gaat hij weer los met de gevolgen van dien.
mocht hij goed vast zitten dan de timing controleren.
mocht de timing vergaan zijn dan de bout los halen en tandwiel controleren geen risico mee nemen.

groetjes jan

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

en de luchtmassameter? laat die even nakijken.

mvg

jan T (5) PRO, 17 jaar geleden

een aaz heeft geen luchtmassameter dus die kan je niet nakijken.

groetjes jan.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Krukaspoelie ruim op de krukas! Waarschijnlijk moet nu de krukas opgeslepen worden. Dat kan tegenwoordig aan de auto, is wel een dure aangelegenheid en steekt wel nauw. Haal eerst maar eens los,

Sytze

lucianoo75 (0), 17 jaar geleden

Hallo, ondertussen is de poelie gecontroleerd; geen speling gemeten en bout is ok.
Toen ik "het poelieprobleem" had nu ongeveer 20000 km geleden, is de krukas reeds uitgefreesd met speciale frees, dus hier verwacht ik geen echte problemen mee.
de motor draait volledig ok aan stationair toerental, en start vlot. Misschien iets aan turbo/brandstofpomp of verstuiver?

bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.