Volkswagen Polo: Aantal keer afslaan bij koude start

Bouwjaar: 1999

Betreft een 1.9D.Motorkode AEF.Heeft het probleem van het direkt afslaan bij een koude start.Pas na doorstarten en beetje gasbijgeven blijft hij doorlopen.Is dit een symptoom van het zgn. 2-massavliegwiel?
Warm geen probleem en ook niet echt veel schudden van de motor.Temp.sensor al vervangen en gloeistiften moet ik nog checken, maar lijken al eens vernieuwd.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joba (0) PRO, 18 jaar geleden

Het lijkt me dat de brandstof afloopt. Controleer of alle brandstofleidingen dicht zijn.

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt J. Brand.Was achteraf vrij eenvoudig.De gloeispiralen zijn vernieuwd en start nu goed.Er bleken er toch 2 stuk te zijn.Vreemde was dat je dan meestal een auto krijgt die wat prutteld bij de koude start en gezien de problemen met de 2-massavliegwielen zocht ik het te diep.

jhl (0) PRO, 18 jaar geleden

siem,
dat is het probleem tegenwoordig!!!!! Wij zoeken het allemaal direct veel te ver. Eerst als ouderwetse mecanicien optrenden en als het dan niet lukt verder gaan!!!!!!!!!!!!!!!! Bij mij is het ook zo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.