Volkswagen Touran 2006: ABS lampje brand na vervangen handremkabel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BLF, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Na het vervangen van de handremkabel rechts is het ABS lampje gaan branden.
Probleem uitgelezen en die geeft storing in het rechter achter in de ABS sensor. Deze is vervangen door een originele sensor van VW. enkel het probleem blijft .
Na resetten valt ons op dat de ABS uit is en na een snelheid boven de 30 km per uur hij weer gaat branden en dan niet meer uit gaat.
Wie weet het probleem?

Alvast bedankt

Volvol60h

Geplaatst door Volvol60h , lid sinds 4 jaar geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 9 maanden geleden

Bedrading niet beschadigd ?
Sensor zit er recht en ver genoeg in ?

    De oude sensor na het vervangen van de handrem kabel geeft dezelfde storing als de nieuwe storing. Sensor zit er goed in. Zou het de ABS ring kunnen zijn ? Enkel het is niet los geweest. Alvast bedankt voor je antwoord. - Volvol60h, 9 maanden geleden

bert klein PRO, 9 maanden geleden

Abs kabel wil ook nog wel eens storing geven door werkzaamheden belasting, sensor niet beschadigd tijdens werkzaamheden,stekkerverbinding sensor reinigen met contactspray als je deze los hebt gehad.

    De oude sensor na het vervangen van de handrem kabel geeft de zelfde storing als de nieuwe sensor. Er blijven nog twee dingen over de ABS Ring of de bedrading inderdaad maar de bedrading ziet er goed uit. Wat je kan zien. Geen beschadiging totdat hij de carrosserie in gaat. Is de abs kabel los te vervangen ? - Volvol60h, 9 maanden geleden

bert klein PRO, 9 maanden geleden

Heeft ABS sensor ring in het wiellager,sensor gaan wel regelmatig defect, sensor wel dezelfde lengte als de oude,roestaanslag kan ook verstoring geven, abs kabel is los te vervangen zou hem eerst even met de ohm meter. controleren op breuk.

Volvol60h, 9 maanden geleden

De auto is naar de garage geweest. ABS ring was beschadigd. Kan de ring beschadigd zijn door de werkzaamheden aan de handrem kabel ?
Gelukkig is het probleem opgelost.

bert klein PRO, 9 maanden geleden

Als deze auto abs sensor op de wielnaaf heeft met trommel remmen zou het kunnen dan loopt de handremkabel onder de wielnaaf.
Volgens mij heeft deze auto schijfremmen achter en zit de Abs ring geintegreerd in het wiellager, tenzij het wiellager contact heeft gehad met een magneet ,waardoor de abs ring gedemagniseerd is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.