Volkswagen Polo: Abs lampje brandt foutmelding is rechter achtersensor dit is onj

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Bij mijn Volkswagen polo is het abs lampje gaan branden. Eerst ging dit lampje uit als de motor warm was en ik opnieuw startte en nu blijft hij branden. Ik ben naar de garage geweest en deze gaven aan dat de rechterachtersensor defect was dit gaf de computer aan met uitlezen. Deze is vervangen echter bleef het lampje aan. Garage heeft de sensor weer verwisseld met mijn oude sensor aangezien hij niet defect is.
Geeft aan mij niet onnodig op kostte te willen jagen omdat hij niet weet wat defect is en als advies om hem te laten uitlezen door de Volkswagen dealer, dit ga ik vd week dan ook maar doen
Herkend iemand dit probleem?

Roxanne2202

Geplaatst door Roxanne2202 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Misschien zit het probleem in de bedrading en niet in de sensor zelf.
Wat was het nummer van de foutcode die werd uitgelezen?

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Dan zit het probleem inderdaad in de bedrading er naar toe. De computer houdt dat namelijk in de gaten door 'zwak' stroom (bias voltage heet dat) richting de sensor te sturen. Als hij dat dan niet leest, dan zet hij de foutcode. Dat gebeurt bij een kapotte sensor en bij kapotte bedrading. Meten is weten :-)

Succes

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Roxanne2202 (0), 8 jaar geleden

Sinds vanochtend brandt ook motormanegement systeem lampje weer terwijl de bobines pas zijn vervangen.... Straks maar langs de vw dealer zal wel een pittige rekening worden

kaleido 1 (1765) PRO, 8 jaar geleden

Motorlampje , kan ook een andere oorzaak hebben , gevolg schade , van bv. de defecte bobine/s.
Katalisator overleden bv.

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 8 jaar geleden

Maar wat Kaleido zegt, kan van alles (emissie gerelateerd) zijn.

Succes

Mvg diagnoseoplocatie.nl


[b]Topic aangepast door moderator[/b]

Roxanne2202 (0), 8 jaar geleden

Auto staat momenteel bij de vw dealer. Ook hun kunnen er niet uitkomen bougies en alle bobines vervangen maar de klep hapert en auto loopt op 3 cilinders. Wat abs betreft is het sneller gevonden achtersensoren geven een foutmelding en maken geen contact.

Volgens de vw dealer moest ik de auto maar laten staan tot maandag en kon ik er niet meer mee rijden
Ga toch lekker eigenwijs zijn en hem
Zo ophalen of hij nou thuis voor de deur staat of voor hun deur het hele weekend aangezien zij morgen ook gesloten zijn.... Ze zijn nu verder aan het onderzoeken maar vrees het ergste.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.