Volkswagen Passat: ABS probleem

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

hallo,
als ik met de auto rem gaat soms de ABS in werking.
ook als ik op een droge weg rij met bv 30 km/h.
wat kan dat zijn?

b.v.d

roppertje

Geplaatst door roppertje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Tiguan (0) PRO, 14 jaar geleden

Is de ABS-klacht zomaar spontang ontstaan of naar bepaalde reparatie aan de auto, brandt het ABS lampje ook als je afremt.
- eerst uitlezen op storing
- het kan zijn dat de sensor vervuild is of de afstand van de ABS-sensor klopt niet.

alexander242 (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Tiguan]- het kan zijn dat de sensor vervuild is of de afstand van de ABS-sensor klopt niet.[/quote]
Hier zit inderdaad het probleem in. Waarschijnlijk één sensor is vervuild of sensorring is beschadigd, waardoor hij denkt dat het wiel blokkeert en dus in aktie komt. Nu uitzoeken welke het is. Pas geleden een ashoes of wiellager laten vervangen. Dan zal ik daar beginnen. Anders alles visueel bekijken. Kom je zo niet verder dan kan zal er toch gemeten moeten worden met een scoop.

roppertje (0), 14 jaar geleden

dankje voor de tip !
ik zal eens kijken.

roppertje (0), 14 jaar geleden

[quote=alexander242][quote=Tiguan]- het kan zijn dat de sensor vervuild is of de afstand van de ABS-sensor klopt niet.[/quote]
Hier zit inderdaad het probleem in. Waarschijnlijk één sensor is vervuild of sensorring is beschadigd, waardoor hij denkt dat het wiel blokkeert en dus in aktie komt. Nu uitzoeken welke het is. Pas geleden een ashoes of wiellager laten vervangen. Dan zal ik daar beginnen. Anders alles visueel bekijken. Kom je zo niet verder dan kan zal er toch gemeten moeten worden met een scoop.[/quote]
dit was de gouden tip!
draadbreukje bij de sensor!
bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.