Volkswagen Touareg: ABS sensor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: V8

Ben bezig met een Touareg.
Heb het volgende probleem: ABS en ASC? lamp brand. Als je gas geeft met alle wielen omhoog geeft de electronica telken een rem ingreep op het rechter achterwiel. Lijkt mij dat dit met de antislipregeling te maken heeft wat er op zou wijzen dat de electronica denkt dat het linker achterwiel stilstaat. ABS sensor vervangen zonder resultaat. Heb de as eruit gehaald op zoek naar een vertanding waar de abs sensor op reageert maar zie zowel op de as als op de naaf niks zitten. Waar haalt de abs sensor zijn signaal vandaan? Ashoes is wel pas vervangen!

Guido3862

Geplaatst door Guido3862 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

is de sensor nog goed schoon en heeft deze geen klap gehad bij het vervangen van de ashoes?

ben ook weleens (bij fiat) tegengekomen dat het referentiepunt van het abs in het wiellager zit.. misschien ook bij VW? (ben nog niet bekend met de touareg)


mvg

126 (0) PRO, 17 jaar geleden

eerst uitlezen.dat bespart veel tijd

alexander242 (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=126]eerst uitlezen.dat bespart veel tijd[/quote]
Hij zal wel een mechanische storing aangegeven en dat houdt in dat de bedrading en dergelijke wel in orde zijn,maar dat de sensor geen snelheid kan aangeven.Heb ook weleens zo storing gehad en hier hadden ze de wiellager er niet goed ingeperst bij een schadebedrijf.Denk dat je het ook hier in moet zoeken en anders het wiellager vervangen als ie dus een mechanische fout aangeeft.

Guido3862 (0) PRO, 17 jaar geleden

Heren bedankt.
Wiellager zat inderdaad verkeerd om geperst.
Nieuw wiellager heeft het probleem verholpen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.