Volkswagen Multivan: accu leeg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 5,5 l

Hallo

Ik rij een multivan en de laatste tijd is mijn accu vaak leeg. De accu is ca 6 mnd oud en na opladen en zonder gebruik te maken van de auto is na een paar dagen de acuu leeg.
Garage heeft eerst geen storing kunnen vinden maar later vastgesteld dat het aan de autoradio/navigatie ligt, heeft iets met het can bus te maken wordt gezegd

Dit is een originele volkswagen radio, blaupunt travelpilot en heeft tot nu toe prima gewerkt.

Is het inderdaad mogelijk dat het hieraan ligt en kan dan de radio gerepareerd worden??

heeft iemand ervaring met soortgelijk probleem?

Alvast bedankt

Met vriendelijke groet

Paul Braas

technill

Geplaatst door technill (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Paul,

Het kan inderdaad een lekspanning zijn die de boel leeg trekt, dat kun je trouwens meten, of de accu is gewoon slecht / kapot ook al is hij nog maar een half jaartje oud..

Gr Stefan

technill (0), 14 jaar geleden

Stefan

De accu is doorgemeten en is in orde, wat ik mij afvraag is het wel vaker voorkomt dat zo'n radio/nav systeem een lekspanning veroorzaakt. Als dit het geval is is het apparaat dan nog te repareren en zo ja bij wie. Mijn garage adviseerde om dit eigenlijk niet te doen omdat het, volgens hen, heel moeilijk is om de fout te vinden

Groeten

Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.