Volkswagen Transporter: Vreemd geluid om de +/- 500 km

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5TDI 174pk

Een kennis van me heeft een transporter 2.5TDI 174 PK automaat. Om de 500 km +/- heeft hij een vreemd geluid bij gas loslaten. Het lijkt van de turbo uit te komen. Ook ruikt hij dan een "schroeilucht" voor de auto (als hij buiten de auto staat). Auto trekt verder prima, rijdt goed! Geen vermogensverlies, ook niet op die momenten.
Onderstaande link is van iemand die dit geluid ook hoort en dit gefilmd heeft. Het is niet heel duidelijk helaas, maar wel te horen op sommige momenten (zoals bij 0.59 minuten). Het is dus echt met gas loslaten. Mijn technische gedachte zegt (omdat het optreedt om de 500km) dat dit nog wel eens het regeneren van het roetfilter zou kunnen zijn.

Iemand hier ook ervaring mee? Het schijnt meer voor te komen. Kan het kwaad schatten jullie in? De dealer weet het niet.......


http://www.youtube.com/watch?v=6Io266y_d...

volvov704life

Geplaatst door volvov704life (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Gewoon regenereren van het roetfilter. Dat moet heet worden anders verbrandt het roet niet.

Er gaan geen storingslampjes branden?

volvov704life (0), 14 jaar geleden

Nee geen lampjes of meldingen. Maar hoe is dan het geluid te verklaren? Het is alleen bij gas los. Het duurt zo'n 5 à 10 minuten. Dan is het weer voor 500 km weg.

Jan227 (5) PRO, 14 jaar geleden

Hallo, het geluidsfragment dat in het filmpje hoorbaar is, is het stromingsgeluid van de turbo. Is een constructief iets en kun je niet 100 % weg krijgen. De dealer kan een pulsatiedemper plaatsen als die er nog niet op zit, wardoor het geluid minder sterk hoorbaar is. Dat het geluid soms sterker hoorbaar is, komt doordat het geluid sterker wordt bij hogere temperaturen van de motor, bv bij regenereren dus (gebeurt ongeveer om de circa 500 km). Door een VW dealer laten beoordelen dus, of het bij deze auto het stromingsgeluid is. En evt een pulsatie demper laten plaatsen. Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.