Volkswagen POLO: Accu loopt leeg: Lekstroom?

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: BUD, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 59

De accu van onze Polo loopt langzaam leeg. Als de auto een aantal dagen niet is gebruikt is de accu leeg. De auto staat wel vaker een week of zo ongebruikt, maar tot voor kort hadden wij hier geen last van. Spanning is net genoeg om de centrale deurvergrendeling te openen, maar startmotor krijgt hij niet meer rond, elektrische ramen niet meer naar beneden e.d. Met aanslepen staat de motor direct aan en accu laad ook weer goed op. Boven op de accu zit een oogje, maar daar is geen rode indicatie dat de accu slecht zou zijn. Er is verder niets geks met de auto gebeurd, alleen een keer door de wasstraat, maar kan mij niet voorstellen dan dit van invloed is.
Ik ben niet zo super handig met auto's, maar heb zitten zoeken op internet en vond dat je kunt controleren op lekstroom door de minpool los te maken en tussen minpool en accuklem een ampèremeter te zetten. Dan geeft hij 0,77 aan (multimeter op Ampère en stand 20m/10A).
Toen om de beurt de zekeringen er uitgehaald en direct weer teruggezet. Bij 2 zekeringen werd de Ampère minder:
Zekering 28 van 0,77 naar 0,12 en bij Zekering 30 van 0,77 naar 0,01. Dan zou je denken dat daar iets mis is en het grootste probleem zit dan bij zekering 30. Gek genoeg is die volgens het boekje van de automatische versnellingsbak. Terwijl de auto een handgeschakelde bak heeft. Die zekering heeft er altijd in gezeten en ga er van uit dat ik die er niet zomaar uit kan halen. De Zekering 28 is van de binnenverlichting, maar die gaat gewoon helemaal uit als de deur dicht gaat (ook kofferbak). Met de aantekening dat als ik de deuren sluit als de ampèremeter aangesloten is (en de zekering er uit is) dat de stand op 0,12 blijft staan.
Kan iemand mij verder helpen hoe dit probleem op te lossen is.
Alvast bedankt.
Groet
Paul

Pau_Bae

Geplaatst door Pau_Bae (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 7 jaar geleden

Maar hoe heb je precies die lekstroomgemeten?
Deuren en motorkap open houden en dan met een schroevendraaier alle sloten dichtklikken (ook die van de motorkap en achterklep) en dan de amperemeter aansluiten op de accupool en de klem en dan de accuklem er vanaf halen maar wel zodat je niet even een onderbreking maakt, en dan minstens een half uur wachten en dan kijken wat hij aangeeft.
Beste is met een amperetang.
Waar die zekering 30 precies van is is goed uit te zoeken maar ik denk dat jij dan een verkeerd schema hebt oid.
Max mag hij 0,05 ampere trekken.

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Ik zou ook niet allerlei dingen in en uit schakelen zonder dat de accuklem aangesloten zit , alles gaat dan via je amperemeter .

Pau_Bae (0), 7 jaar geleden

Beste Ricky en Kaleidi1,
Bedankt voor jullie reactie.
Ik heb niet de sloten van deuren en voor- en achterklep dicht geklikt. Had niet verwacht dar dit van invloed zou kunnen zijn. Wat betreft het half uur wachten kan ik niet inschatten of dat effect heeft. Ik ben er behoorlijke tijd mee bezig geweest (ruim een uur) en tussendoor is de ampère meter wel eens onderbroken geweest, maar kwam bij het opnieuw aansluiten weer op 0,77 te staan. Is het raadzaam om de meting nog een keer opnieuw te doen met de sloten dicht geklikt?
De zekering 30 staat zo omschreven in het originele instructieboekje dat bij de auto zit: zekering 30 (5A), zekering 15 (10). Zekering 15 zit er overigens niet in.
Groet
Paul

kaleido 1 (1425) PRO, 7 jaar geleden

Doordat je de amperemeter los en vast koppelt komt de auto elektronika niet in zijn rust toestand , als de diverse modules slapen kun je pas zien wat er overblijft.

Pau_Bae (0), 7 jaar geleden

Gek genoeg heb ik er na deze melding geen last meer van gehad.
Hoop dat het zo blijft.
Groet
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.