Volkswagen POLO: motor slaat niet aan.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: BKY, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Hallo, ik heb een polo met een bky motor. de motor slaat niet aan als je m start. Alle zekeringen en bedrading gecontroleerd. Als je de stekker van de krukaspositiesensor afhaalt dan start die wel maar dan komt die niet boven de drie duizend toeren. Er zitten geen storingen in. Ik heb de sensor vervangen maar het probleem blijft hetzelfde. Als de stekker op de krukaspositiesensor zit dan zie ik aan mijn meetwaardeblokken dat de computer wel toeren meet. Iemand een idee?

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Siem Bijman (165) PRO, 7 jaar geleden

Originele krukassensor of imitatie?

at (10) PRO, 7 jaar geleden

Het is wel een imitatie maar daar heb ik nog geen problemen mee gehad.

arjenhofstra (0) PRO, 7 jaar geleden

Krukas en nokkenassignaal controleren, imitatiesensoren kunnen zeker een probleem veroorzaken bij deze auto's.

at (10) PRO, 7 jaar geleden

Ik heb er een originele krukaspositiesensor in gezet, helaas slaat hij nog steeds niet aan.. Als ik start dan heb ik ook soms een slag dat het lijkt of die vastslaat en daarna start die weer. Op de meetwaardeblokken ziet het er gewoon goed uit. Het blijft gek dat als ik de stekker eraf haal dat die dan wel aanslaat. Weet iemand hoe je ring van de krukas test achter het vliegwiel. Ik heb door het gat gekeken bij de krukassensor maar hij ziet er goed uit. Kan hij ook zijn verschoven zodat die het verkeerd meet?

at (10) PRO, 7 jaar geleden

weet iemand waar de computer zijn gegevens vandaan haalt wat de bdp is?

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Normaal een ontbrekende tand op de krukas ring. Hij start dan wel omdat hij van de nokas het signaal haalt. Je zal beide signalen moeten scopen en dat vergelijken met een goed signaal. Dat is de snelste manier. Uiteraard kan je ook even op de ecu meten of het krukas signaal wel goed aankomt.

Mvg diagnoseoplocatie.nl

at (10) PRO, 7 jaar geleden

opgelost, de ring die om de krukas zit geperst was verdraaid. Hoe dat kan daar heb ik geen idee van. Krukas keering met krukasring vervangen en op tijd gezet en hij loopt weer als een zonnetje. bedankt.

groeten ed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.