Volkswagen JETTA: Accu loopt leeg & ramen spontaan open

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: BXE, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Hi,

ik heb sinds relatief kort een Jetta 1.9TDI uit 2007. Auto bevalt op zich prima, maar ik heb twee (wellicht gerelateerde?) problemen.

1. enkele maanden na aankoop van de auto had ik een week of twee vakantie. de auto heeft dus erg weinig gereden en wilde op een bepaald moment niet starten. naar de garage geweest en de accu bleek nog de originele accu en niet meer goed te zijn. deze is vervangen. maar sindsdien heb ik een drietal keer gehad dat na 2-3 dagen niet rijden de accu geheel leeg was gelopen. de accu is inmiddels getest en goed bevonden. het moet dus wel een soort van lekstroom zijn. is dit een bekend probleem? het enigste niet origineel aan de auto was de radio, deze heb ik vervangen door een Chinees model. ik heb momenteel de originele VW radio weer teruggeplaatst om te kijken of het wellicht die Chinese radio is die de accu leegtrekt.

2. wellicht gerelateerd, maar misschien ook niet. ik heb al een aantal keer gehad dat ik 's ochtends wakker werd en opmerkte dat alle vier de ramen geheel open stonden. deze zijn dus 's nachts 'spontaan' naar beneden gegaan. de sleutelbos zit gewoon in m'n broekzak dus daar kan niet per ongeluk op gedrukt zijn. kan het zijn dat een andere VW gebruiker in de straat dit per ongeluk doet? of kan dit de kortsluiting/lekstroom zijn waar probleem 1 vandaan komt?

alvast hartelijk dank voor de hulp.

Gr Ruud

ruudpel

Geplaatst door ruudpel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ruudpel (0), 5 jaar geleden

auto is verkocht, bericht gesloten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.