Volkswagen Golf IV: acculampje golf 4

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 sdi

Sinds ik terug ben van mijn vakantie heb ik alleen maar problemen met mijn golf 4. De auto heeft 3 weken stil gestaan en hierna had ik eerst rem problemen (rechtsachter was de remklauw kapot; remolie lekkage). Ik heb deze (2e hands) laten vervangen en gelijk ook de remschijven en blokken achter laten vervangen (links en rechts). Kosten waren rond de 350 euro. Echter had ik na mijn vakantie problemen dat mijn accu lampje af en toe aan ging. Nu ik er een paar uur in gereden heb na de rem reparatie gaat dit lampje helemaal niet meer uit. Ik begreep dat dit komt door de dynamo; kosten nieuw is 300 euro excl werkuren. Ik vraag mij af of ik niet beter eerst het eea kan laten controleren voor ik overga op het kopen van een nieuwe dynamo? Kan het niet aan kabels liggen bijvoorbeeld of is een zekering niet kapot (ik heb helaas geen handleidingsboekje van de auto). Kan iemand mij adviseren wat ik het beste kan doen voor ik me dynamo laat vervangen?

anoeslove

Geplaatst door anoeslove (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Zeker eerst een goede diagnose laten stellen!

Dat het lampje af en toe aangaat kan een gevolg zijn van iets..

Ook een kabelbreuk / slecht contact van het kleine kabeltje op de dynamo kan het probleem zijn, of de koolborstels zijn ver versleten / dynamo inwendig.

Je kan eens de laadspanning op de accu meten als de motor loopt als de lamp brand, dit moet rond de 14 Volt zijn..

bellie87 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bekijk eerst de toestand en de spanning van je V-snaar maar ff..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.