Volkswagen Golf 1 gti 1800: achteras

Bouwjaar: 1983

hey ik had ff een vraagje mijn zwager wil onder zijn golfje 1 een ander remsysteem hebben omdat hij van plan is het vermogen wat omhoog de schroeven.

maar als je bv een remsysteem van een 16v golf 2 eronder wil hebben waar moet je zoal om denken en moet er nog dingen worden aangepast en wat moet er allemaal overgezet worden? weet iemand een bouwbeschrijving of zoiets? of zijn er andere mogelijk heden, van een scirocco 16v ofzo. Er moet achter wel schijfremmen komen van we zitten te denken aan webers ;).

mvg Wilmer

GTI-Driver3854

Geplaatst door GTI-Driver3854 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

zult alles pas moeten maken, er is standaard niets van VW wat er zo op te schroeven is. Misschien dat er wel bedrijven zijn die iets leveren wat zo op een type 1 as te schroeven is.
golfparts??

Ernst Tempel (0) PRO, 19 jaar geleden

Je kunt zo de achter (schijf)remmen inclusief as-tappen van een golf 2 GTI of scirocco 2 GTI monteren op een golf 1 achter-as
alleen de handremkabels en achterste remleidingen moeten van een scirocco 2 met schijfremmen zijn.

veel succes!!! gr.E.Tempel

GTI-Driver3854 (0), 19 jaar geleden

Hey Ernst bedankt!!! we hebben de remmerij al van een golf 2 16v we moeten alleen nog de handremkabels hebben maar die zijn al in bestelling. nogmaals bedankt voor de aanwijzingen

mvg Wilmer

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wist niet dat de handel van een type 2 paste, altijd gedacht dat de aansluitflens van de spindel op de as anders was.
Heeft toch iemand mij een keertje belazerd met spindels die zouden moeten passen maar dat echt niet deden. Die heb ik toen pas moeten maken.

Evengoed succes met de ombouw, en hoe doe je het met de voorremmen?? (de standaard exemplaren van een type 1 zijn niet echt overdreven zwaar uitgevoerd)

GTI-Driver3854 (0), 19 jaar geleden

Er zitten nou voor nog standaart golf gti schijven das dus geventileert. We wilden hier ook wel wat aan doen maar de schijven van een 16v zijn volgens mij hetzelfde voor. Is hiervoor ook nog een betere oplossing? en moet de hoofd remcilinder ook worden omgezet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.