285 bezoekers online

Volkswagen Golf VI: achterdeur stellen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 tsi

Kunnen de deuren van de Golf 6 ook worden gesteld aan de scharnier kant ?
Eigenlijk hangt de deur (links achter) er perfect is als ik er langs kijk, naar de naden kijk, hoogte enz.
Alleen de rubber zit iets lager dan alle andere deuren.........
Wie kan helpen ?

jan4919

Geplaatst door jan4919 , lid sinds 14 jaar geleden

9 Reacties

0

ricky, 6 jaar geleden

Welk rubber bedoel je? Die snor die horizontaal langs raam loopt (raamlijst)? Deze gaan na een tijdje los zitten en komen dan omhoog, is dat het niet gewoon?
Anders kijken naar vaste punten zoals een knik of vorm of bovenrand van deur enz die doorloopt van voor naar achteren, als dat wel klopt dan moet je het ergens anders zoeken.

0

jan4919, 6 jaar geleden

Ricky, ik bedoel de ruber boven op de deur, die langs het/tegen het dak ligt, deze ligt aan de linker achterdeur dieper.
De deur zelf hangt perfect, kan nergens aan zien dat de deur niet goed zou kunnen hangen.

0

ricky, 6 jaar geleden

Oke dus hij ligt meer naar binnen toe en dus niet omlaag? (omdat je zegt dat naden gelijk zijn). Maar ligt dan ook de bovenkant van de deur meer naar binnen ten opzichte van de voordeur of liggen deze gelijk van onder tot boven? Als dat gelijk ligt dan moet je het bovengedeelte iets met beleid verbuigen met raam open. Klinkt raar maar gebeurd wel vaker en doen ze ook in de fabriek..

0

jan4919, 6 jaar geleden

Precies deze ligt meer naar binnen toe, de naden zijn prima, rond om, ook de hoogte van de deur is prima.
Het buigen wat jij zegt, zou inderdaad de oplossing kunnen zijn, ga het morgen voorzichtig proberen !
Ik laat het je morgen weten, bedankt.

0

ricky, 6 jaar geleden

Indien het niet de voordeur is die toevallig te ver naar buiten staat dan zou ik er iets tussen doen (een dik kussen of iets van plastiek) en dan de deur voorzichtig met enige kracht dicht duwen maar dat moet je wel op de juiste plek doen anders vervorm je de boel, meestal in een hoek oid of op de plek waar hij het meeste wijkt. Of met je lichaam plat en gelijkmatig tegen de achterzijde van de deur gaan staan (sterkste gedeelte ivm plaatwerk) en dan de bovenkant naar je toe trekken met een rukje, maja je moet wel enig inzicht hebben hoe en waar je moet verbuigen.

0

jan4919, 6 jaar geleden

Ik kon "even" niet wachten Ricky, heb het raam open gemaakt, een opgevouwen (dik) handdoek tussen de deur (scharnierkant) gestopt en voorzichtig de deur een paar keer gedeeltelijk dicht geduwd.
Probleem opgelost ! Bedankt !!!!

0

ricky, 6 jaar geleden

Oke mooi!

0

jan4919, 6 jaar geleden

Dank je !

0

jan4919, 2 jaar geleden

zie terug

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.