Volkswagen 0: Achterdeurpaneel en autoradio demonteren

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 TSI

Hallo,

ik wil de achterdeurpanelen van onze Tiguan eraf halen om hier luidsprekers in te bouwen. Kan iemand mij vertellen hoe ik deze moet demonteren?
Ik heb drie Torxschroeven los gemaakt, die van de onderkant en twee in de deurgreep, maar het zit allemaal nog erg vast.
Ook zou ik willen weten hoe de radio, de RNS 210, gedemonteerd moet worden, deze wil ik ter zijner tijd ook een keertje vervangen.
Alvast bedankt voor de reacties.

rowy

Geplaatst door rowy (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Deurpaneel zit alleen nog vastgeklikt na die boutjes te hebben losgedraaid,voorzichtig met een plastiek wiggetje ertussen en dan gelijkmatig lostrekken,de klemmetjes breken dan wel eens af,dan even nieuwe halen.
Voor radio de behuizing om de radio eerst verwijderen,als hetgoed is heb je een passenger airbag lampje en een kaarthoudertje,daarachter zitten schroeven en daarna de behuizing inclusief de roosters eruit trekken,dan radio losschroeven.
Contact UIT houden,want anders heb je een airbag storing als je de stekker van pass.lampje eraf trekt.

rowy (0), 15 jaar geleden

Ricky, bedankt voor de snelle reactie.
Ik ga het proberen.

rowy (0), 15 jaar geleden

Het is gelukt. Het paneel is los zonder klemmetjes af te breken. De radio heb ik er ook uit. Het klopte precies zoals ricky zei.
Nu heb ik nog een andere vraag. In mijn auto zit een Canbus. Vroeger werden de luidspreker rechtsteeks op de autoradio aangesloten. Ik heb begrepen dat dat nu niet meer is. Deze wordt aangesloten op een z.g. Canbus converter?
Kan iemand dit bevestigen? En waar zit dat ding in mijn Tiguan, en heeft iemand hier de aansluitgegevens van?

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Speakers kun je gewoon op de oude manier aansluiten,dus gewoon direct op de radio.

rowy (0), 15 jaar geleden

Alles is gelukt.
Ricky nogmaals bedankt.

Groeten Rowy.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.