Volkswagen 0: Versnelingsbak of 2 massa vliegwiel T5

Beste mensen,
ik heb een T5 in verkplaats die niet kan rijden.
Schakelen gat goed. Koppeling pedaal langzam omhoog brengen hoor ik geluiden maar auto rijd niet?Olie afgetapt uit versneling bak geen kleine metaal deltjes versnelings bak los plaat goed en druk groep ok goed.
Mijn vraag is kan 2 maassa vlieg wiel kapot gaan dat helemaal rond drait (geen kontakt van blok met bak)of is dat probleem bij diferentieel!

bidola

Geplaatst door bidola (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

controleer de aandrijfassen eens die spiebanen zijn waarschijnlijk uitgesleten bakzijde zeg maar

bidola (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor reactie . We hebben alles nagekeken. Spiebanen zijn goed.
Wij denken toch vlieg wiel maar weten niet zeker of die helemaal kan uitvallen (geen verbinding kan maken tussen bak en blok)
l

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

lijkt me sterk dat het tweemassavliegwiel is dan zal die wel helemaal in puin liggen als ik me niet vergis steek je de rechter aandrijfas nog weer in een as ik heb al een paar keer meegemaakt dat die rommel versleten is en dan geen aandrijving meer hebt

bidola (0), 15 jaar geleden

Dat klopt een kleine asje steek uit versnelingbak (5cm) en anderen woord met bouten vast gemaakt.
U bidult spiebanen binnen in bak ? Buiten is alles in orde . Ik heb vandag nog alles doorgespult en kwam nieks uit bak dat wijst naar slijtage van metaal.Met hand drait alles normaal.Vliegwiel is nog heel allen speling is wat groter dan normaal (L + R)

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

kan je zo niet verder helpen denk in eerste instantie toch dat het in de aandrijving zit van je assen of differentieel das asje wat in de bak zit die kan ook uitgesleten zijn idd zal toch in die buurt zoeken

johndoornbosch (0) PRO, 15 jaar geleden

waar komen die geluiden vandaan?

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

is er vandaag nog wat uit gekomen ben wel benieuwd eigenlijk

bidola (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor advies u had gelijk (popenkast).
Spiebanen van homokinet(binnen bij versnelingsbak) zijn hellemaal weg .Kleine asje is ok beschadig ik weet niet of die ok moet vervangen woorden is dat te doen zonder versnelings bak uithallen?
Nog maals bedankt en sorry voor schrijf fouten!!!!

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

als het goed is zit er in het asje een centrale bout deze kun je losdraaien en dan aje eruit pakken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.