Volkswagen POLO SEDAN 55 KW: Achterklep sluiting 5e deur VW Polo Bleu Motion

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1196, Vermogen (kw): 55

Bij het openmaken van de achterklep (VW embleem kantelen) treed even, zolang je embleem kantelt, een ratelend geluid op. De kofferklep ontgrendeld daarna/door dit gewoon en is te openen. Sluiten moet nogal met een kracht net of het slotgedeelte, wat in de klep zit, niet goed inhaakt om de pen die in de drempel zit. Voor dit sluiten denk ik zelf de pen iets naar voren te verstellen zodat ingrijpen makkelijker zal moeten gaan. De rubbers en 2 stootbuffertje zitten goed dus het moet wel aan de pen liggen. Maar/VRAAG: hoe verwijder ik de drempel kunststof kap (kap waar de pechdriehoek in geintregeerd is) die de drempel afschermt. Nergens schroefjes, dopjes of een richeltje te zien om de kap te verwijderen en bij de stelschroeven van de pen te komen.
Idem de kunststof kap van de 5de deur zelf om mogelijk te zien wat het geratel veroorzaakt tijden het openen van de klep. Het geluid is net of er een relais staat te ratelen/klapperen zolang je de openknop (het VW embleem) bediend. Ook de vraag waar het kofferbak schakelaartje zit wat in de dashboardklok aangeeft dat de achterbak/klep niet goed dicht is. Volgens mij staat deze echt (te) krap.
Graag verneem ik hoe de 2 kunststof afschermingen (op een nette manier) te verwijderen.

matiz driver

Geplaatst door matiz driver (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Dat geluid hoort gewoon soepel te klinken, bij geratel of andere krakende/schavende/verotte geluiden dan is je achterklepslot stuk, daarin zit het motortje geintegreerd. Die pen (slotvanger) kan je bereiken door die plastieke kap omhoog te trekken en dan beginnen aan een zijkant van die kap. Even rubber opzij en dan een plastiek wiggetje eronder en dan omhoog trekken. Kan ook zijn dat er toch 2 schroeven zitten naar achteren kijkend naast waar je gevaren driehoek zit of dat die kap over een beugel heen geschoven zit. Die kap iig recht omhoog met een ruk lostrekken.

matiz driver (0), 5 jaar geleden

Dank voor reageren en tip. Ben nu (al) op zomervakantie locatie maar zal bij thuiskomst en weer gewend aan het normale leven het advies eens opvolgen. De klepdicht schakelaar staat ook te krap. Soms, ook al is de klep toch dicht geeft het dashboard toch aan dat deze niet dicht is. Ondanks dat deze toch vergrendd is. Waar deze schakelaar zit. ???? Misschien kom ik deze tegen na verwijderen van de drempelbekleding of achterklep binnenbekleding.

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Hahaha fijne vakantie iig!
Dat schakelaartje zit in het slot in de klep gemonteerd. Klep open en dan die hevel indrukken met je vinger of schroevendraaier en dan moet je 2 vergrendelingen voelen en bij de 2e gaat het lampje uit.
Vergeet niet het slot weer te ontgrendelen voordat je de klep dicht gooit.

matiz driver (0), 4 jaar geleden

Ik heb de slotvanger versteld en nu grijpt de klep iets beter in z n vergrendeling en het kofferklep open lampje is uit. Dit was mijn wens. De klep openen via het VW embleem geeft een ratelend geluid (net of er een spoel/relais staat te klapperen maar de klep ontgrendeld. Sluiten: weer ff de klep met flinke slag sluiten en lampje uit. Het ratelen bij/voor openen nemen we maar voor lief. Dank voor alle info.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.