Volkswagen Polo: Tikkend geluid onder de motorkap (VIDEO)

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 75

Goedenavond,

Zojuist heb ik even de motorkap open gedaan en goed geluisterd naar het geluid. Ik hoorde daarbij een continue tikkend geluid. Mijn vraag is: is dit geluid normaal of hoor ik de distributieriem tikken?

Ik ben benieuwd naar jullie meningen.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=QcZtQe9h...

Clovus

Geplaatst door Clovus (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1420) PRO, 5 jaar geleden

Ik ga voor het tikken van je hydraulische klepstoters of de verstuivers , met een stetoscoop is dit wel op te sporen , het is geen verontrustend geluid.

Clovus (0), 5 jaar geleden

Dank voor je reactie.

Ik ben ook nog benieuwd naar de meningen van andere forumleden!

Dit is de video:

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=QcZtQe9h...[/yt]

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Het lijkt alsof hij gewoon normaal klinkt zo over de speakers (misschien iets rouwer) maar geef eens bv een paar keer gas. Het hoge getik gaat te snel voor een klepstoter en dat lage geluid/tik hebben ze wel vaker maar kan een voorbode zijn van een beginnend defect verstuiver maar via een geluidsopname is dit niet 100% te beoordelen. Als het blok goed loop stationair zonder voelbare haperingen en het vermogen e.d. is goed en geen storingen opgeslagen in de motor ecu dan lekker zo laten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.