393 bezoekers online

Volkswagen golf 2: achterremmen afstellen

Bouwjaar: 1986

Heren,

Vandaag is mijn auto afgekeurd. De achterrem functioneert niet goed. Remschoenen achter zijn goeddik, kabels vorig jaar vervangen.Afgesteld als volgt: auto los v/d grond rem intrappen handrem 2 tandjes omhoog dan met het heveltje stellen beide kanten. Maar eens proberen op 3 tandjes. Na het afstellen zorg ik er wel voor dat de wielen vrij draaien.
De schokbrekers achter heb ik vorig jar vervangen ( schotels , rubbers , nu wordt hij afgekeurd dat de ring ? in de spiraal niet meer goed is en vervangen moet worden. Kan dat ? En is het beter om gelijk links als rechts te vervangen .

Wie of wie kan mij verder helpen.

Groet,

vw-hobby

Geplaatst door vw-hobby , lid sinds 17 jaar geleden

3 Reacties

0

sarabande99, 15 jaar geleden

waarom funtioneerd de achterrem nietr goed
de schobreker is me ook niet helemaal duidelijk leg eens uit

0

vw-hobby, 15 jaar geleden

Hij moet opnieuw worden afgesteld. Hij staat nu bijna helemaal vertikaal als ik hem aantrek. Als ik hem nou eens zo afstel: wielen los v/d grond, rem 1 x intrappen de handrem 3 klikjes omhoog afstellen checken of de wielen vrijlopen en klaar. Of toch houden bij 2 klikjes omhoog en dan afstellen.

De spiraal schijnt gebroken te zijn?? als dat zo is ALTIJD/BETER beide kanten vervangen.

Groet,

Roland

0

audia4, 15 jaar geleden

Golf 2 heeft een remdrukregelaar, als je de achter wielen van de grond haalt worden de remcylinders niet of nauwelijks aangestuurd. Het stelmechanisme zal dan ook niet stellen als je de rempedaal intrapt.

Doe de volgende stappen eens, ontspan de handremkabels, zet de auto op de wielen en trap de rem een paar keer stevig in. krik nu de auto op en span de handremkabel zodat er drie tandjes aangetrokken wordt en het wiel niet meer met de hand gedraaid kan worden. Handrem los dan moet het wiel volledig vrij draaien. Ook moeten de kabels even strak staan, de hevel die de twee kabels verbind moet recht staan.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.