Volkswagen Transporter: Achterste krukaskeerring

Bouwjaar: 1986

Eigenlijk is dit een vraag die bij alle auto's zou kunnen gebeuren, maar in dit geval gaat het om een boxermotor die in een T3 ligt.
Deze motor heeft een nieuwe krukas gekregen met drijfstangen, daarnaast zijn cilinders/zuigers. cilinderkoppen, lagers, nokkenas en alle andere draaiende delen vervangen. Bij de montage is alle nauwkeurigheid gebruikt wat betreft reinheid en passing.
Echter bij de eerste test werd de achterste krukas keerring er uit gedrukt.
Aansluitend is de motor weer uitgebouwd en nogmaals de axiale krukas speling gemeten en deze was goed. Dus waarschijnlijk een slecht gemonteerde keerring? Een nieuwe geplaatst en deze zelf er in gelijmd, echter ook deze werd er nu enkele minuten uit gedrukt.
Heeft iemand nog een idee???

Enrico2710

Geplaatst door Enrico2710 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Carterontluchting verstopt........ (misschien met pakking of slang in een knik of iets dergelijks.)

Kan ook dat ie zoveel overdruk heeft dat de carterontluchting niet toereikend is. Denk dan aan gebroken zuigerveer of te veel slotspeling. (is deze vooraf gecheckt voordat de boel gemonteerd is??)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.