Volkswagen Golf IV: afregeling remkabel

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: sdi

Slechts een zijde remt bij aantrekken van de handrem,bij het nazicht van de kabelspanning is de ene zijde aan het evenwichtspunt (onder de handremcover)helemaal schuin. Met de afstelschroef blijven de kabels schuin tov elkaar. Hoe ga ik te werk om ze terug gelijk met elkaar af te stemmen.(de remblokken zijn nog maar een paar maanden oud en deze werken perfect met de voetrem)
Met dank bij voorbaat

jacques1

Geplaatst door jacques1 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Jacques aan de niet werkende kant staat de kabel al aangetrokken ,daarom doet de handrem het niet meer maar de oliedrukrem wel . Lopend maken kan wel maar een ander halen is wel net zo makkelijk en veel sneller. Neem wel de oude mee als model. Zet de kabel maar weer in de oude stand terug. Normaal hoef je daar nooit aan te draaien. Succes

jacques1 (0), 14 jaar geleden

Bedankt Punt voor de uitleg,ik zal dit een van de komende dagen nazien en feedback geven.

jacques1 (0), 14 jaar geleden

Het probleem,zat hem in de kabelgeleider, die waarschijnlijk met het winterzout binnenin stroefheid vertoonde,zodat de kabel slecht terug op zijn plaats kwam.Met de spuitbus olie in de kabelgeleider gespoten
gaat het al heel wat vlotter.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.