Volkswagen Polo: afslaan bij koude motor

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik heb een polo 1.4 benzine, bouwjaar mei 1999. Deze wil nog wel eens afslaan als de motor nog niet op temperatuur is. Dit gebeurd niet onder het rijden, maar alleen als ik bijvoorbeeld afrem voor een stoplicht o.i.d. Als ik de auto laat uitrollen in de versnelling en pas rond de 1000 toeren de koppeling intrap blijft de motor wel lopen, maar als het toeren-terugval wat groter is (bv van 1500 tot stationair (ongeveer 900 toeren)) wil ie nog wel eens afslaan. Het olielapje of het benzinelampje gaat hierbij soms ook branden en klinkt er een waarschuwingszoemtoon. Dit gebuerd echter niet altijd. Bij het herstarten slaat de motor direct weer aan. De motor loopt stationair verder wel goed, met een regelmatig toerental van rond de 900 toeren

Zodra de motor op temperatuur is heb ik van aflaan geen last meer als ik moet afremmen voor een stoplicht o.i.d.. Heeft iemand een idee waar het probleem in kan zitten?

Alvast bedankt!

Wortel12307

Geplaatst door Wortel12307 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo jeroen
kijk eens naar je gasklephuis deze zal waarschijnelijk vervuild zijn deze goed schoon maken en dan de basis stand weer opnieuw inleren
anders even je temp voeler controleren
suc6 maurice

Wortel12307 (0), 19 jaar geleden

Ik heb het gasklephuis nagekeken. Vervuiling viel op zich wel mee, maar toch maar oppervlakkig gereinigd, zonder het gasklephuis te verwijderen (met de hand wat smeer verwijderd) Het probleem heeft zich tot nu toe nog niet weer voorgedaan. Stationair loopt ie nu ook 50 toeren meer. Draait nu ongeveer op 950 toeren stationair.

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

doe dit dan even met een doek even de gasklep openen en dan even goed schoonmaken
en als je het dan helemaal goed wil doen even bij de dealer in zijn basis stand laten zetten is 1 min werk
su6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.