Volkswagen Polo: Afslaan en vervolgens moeilijk te starten

Bouwjaar: 1989

Mijn Polo heb ik onlangs een lege tank veroorzaakt. Met 1 liter benzine erin nog steeds niet starten. Daarna 5 liter erin gegooid. Na enige tijd starten, kwam er leven in. Hij liep weer goed.
Vandaag naar werk geweest. Op de terugweg, reed ik door een kuil. Ik liet de auto uitrollen, en deze sloeg ineens af. Gestart, afslaan. Nog een keer gestart, afslaan. Daarna niet meer te starten. Op een gegeven moment aan de bougiekabels gedouwd, en daarna weer gestart, sloeg hij even aan, en weer af. Nog een aantal keren getracht te starten, zonder succes. Weeer aan de bougiekabels geduwd, en gestart. De motor bleef prima lopen. Wat kan dit zijn. Zal het vuil zijn van de lege benzinetank, en zo ja, hoe los ik dat op. Met een flesje carbarateurreiniger of zoiets. Of zal het iets met de kabels te maken hebben, los contact of zo.

KingCo

Geplaatst door KingCo (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jolletje (0) PRO, 19 jaar geleden

Geachte King Co,

Ik denk dat je filter verstopt zit rij nooit een tank leeg.
Kijjk ook even naar de bougiedop dus ook aan de binnenkant vaak zit daar veel corossie.
Groeten Eddie Fast

KingCo (0), 19 jaar geleden

Beste Eddie,

Heb jij enig idee waar ik het filter kan vinden? Is dit net als bij een brommer, een filtertje tussen de leiding? Is deze zelf schoon te maken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.