Volkswagen Passat: afslaan motor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 85 kW

Motor slaat af tijdens rijden. Aanvankelijk kon ik al rijdend weer opstarten maar dat lukt steeds minder. Na een paar minuten stilstand start hij weer. Uit Frankrijk terugkerend 1200 km - in 2 etappes - zonder problemen naar Nederland gereden. Nu gebeurt het eigenlijk wel bij elk ritje. Op advies garage de bobine vervangen. Heeft niet geholpen. Op het forum kom ik vergelijkbare problemen tegen. Suggesties zijn bdp-sensor, hal-gever, relais 30 van motormanagement en vervuilde STK (?). We hebben kunnen constateren dat wanneer het probleem zich voordoet er geen spanning op de bougies arriveert. Dus geen brandstofprobleem. Vraag: wordt bij een storing van de bdp-sensor, behalve de brandstof, ook de spanning afgesloten? Verder ben ik geinteresseerd in de oplossing die bij de Golf van P3tr (bericht 3/8/09) gevonden is. Hij heeft het over "een relais of zoiets" en belooft nog te laten weten wat het precies was. Dat bericht heb ik echter niet kunnen vinden. Is deze P3tr nog op te sporen? Omdat het vervangen van de bdp-sensor (200 €) of de hal-gever (300 €) nogal dure reparaties zijn voel ik er niet veel voor de garage lukraak aan het werk te laten gaan. Wie helpt?
Vriendelijke groet, Tara 29.

Tara 29

Geplaatst door Tara 29 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Jan

Aan de klacht te horen lijkt het verdacht veel op een BDP sensor..met name omdat er geen vonk aanwezig is als het probleem zich voordoet met warme motor.

Je kunt deze eens controleren,en dat doe je zo :

[url=http://img143.imageshack.us/i/89403934.p...][img]http://img143.imageshack.us/img143/1263/...[/img][/url]

Indien het ledje niet knippert als je de startmotor bedient,is er dus geen signaal = geen vonk = niet starten.

[url=http://img32.imageshack.us/i/93271793.pn...][img]http://img32.imageshack.us/img32/1433/93...[/img][/url]

Het bedrag wat je noemt voor de sensor is wel aan de erg hoge kant,prijzen kun je eens opzoeken : www.partsbase.nl

Gr Stefan

Tara 29 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie. Wil je me zeggen waar ik de multistekker van de krukaspositiesensor vind. Ik begrijp niet wat je bedoelt met "Indien het ledje niet knippert als je de startmotor bedient, is er dus geen signaal = geen vonk = niet starten. Bedoel je dat wanneer het probleem zich voordoet en ik start - de startmotor draait danzonder problemen - het startledje op het dashboard niet knippert? Wanneer ik - als het probleem zich niet voordoet - de contactsleutel omdraai - dus nog zonder te starten - brandt het ledlampje constant en wanneer ik vervolgens doorstart slaat de motor aan en gaat het lampje uit. Of neem ik dit - het knipperen - te letterlijk?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.