Volkswagen Passat: afslaan motor bij nat weer

Bouwjaar: 1989

Ik heb een VW Passat 1.8GT 79kW uit 1989.
Sindskort heb ik een probleem. Als het hard regent,zoals vandaag. Dan begint mijn motor te stotteren, en hou ik hem met geen mogelijkheid aan de praat. Trek ik mijn koelvloeistoftemperatuursensor(blauw) los, dan gaat de motor in noodloop, maar blijft het dan wel doen. Ik heb mijn bougiekabels en rotor+kap al vervangen, maar dit lost het niet op. Heeft iemand een idee, of zelf ervaring met dit probleem? Ik hoop dat iemand mij kan helpen, ik kom er zelf niet meer uit. Mark.

Markvedder

Geplaatst door Markvedder (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe zijn de bougies, heb je niks over vermeld?

Markvedder (0), 18 jaar geleden

heb de bougies 2 maanden terug vervangen. sorry, vergeten te melden.

mart-vervoort (0) PRO, 18 jaar geleden

contoleer of vernieuw de kabels, verdeelkap en rotor. ook de bobine kabel. kyk ook eens of er geen water rechtstreeks in de luchtfilter kan komen [ kyk eens naar je luchtfilterslang. staat deze niet recht in de regen] succes

Markvedder (0), 18 jaar geleden

Denk dat het iets electronisch is, anders zou hij het in noodloop toch ook niet moeten doen?

Markvedder (0), 18 jaar geleden

heb nog eens naar de luchtfilterslang gekeken. Deze zit goed. Bij dit model zit hij aangesloten achter op het VW logo in de grille. Dit is het dus niet. Stond vrijdag alweer stil op de A18. Weer in noodloop gezte, en kon weer verder rijden. Snap er echt niks meer van.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.