Volkswagen Polo: afslaan tijdens rijden + terugval toerental

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 automaat

Ongeveer 1 jaar na aanschaf van deze 2e hands polo begon hij eerst alleen in de zomer af en toe af te slaan bij afremmen naar stoplicht op ook op snelweg ineens van cruise control af te klappen en in toerental terug te schieten. Garage heeft alles al tig keer nagekeken maar auto geeft geen error melding en het gebeurd nu steeds vaker, bijna iedere dag. Vooral met filerijden en afremmen voor stoplicht of bocht. Een maal is er bij doormeten een motor connectie probleem aangegeven en is er gereset maar probleem kwam weer terug. Garagehouder heeft ook al naar gaskleppenhuis enzo gekeken. De auto gebruikt ook veel olie, heb ik het idee. Moet tussen beurten minimaal 2x zelf bijvullen. Auto loopt redelijk stationair op ca. 700 maar begint dan ineens te schommelen en schiet naar nul. Acculampje gaat dan even branden en motor slaat af. Op snelweg kun je nog even snel gas bijgeven en gaat het goed maar dat lukt natuurlijk niet bij afremmen. Bovendien erg lastig dat je met automaat eerst auto oet stilzetten schakelen om topnieuw te starten en weer schakelen om te gaan rijden. Staat iedereen al achter je te claxoneren.

poloproblem

Geplaatst door poloproblem (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Als hij in 1x opeens geheel uitvalt, dus alsof je de sleutel omdraaid dan denk ik aan de krukassensor maar als hij wel aanblijft met gas e.d. maar behoorlijk inhoud dan denk ik meer aan de egr klep die open blijft staan.
Olieverbruik is opzich el normaal met dit blok. Hebben ze allemaal net als de tik met koude start hebben ze ook zowat allemaal. Maar een beetje bijvullen (hoeveel is dat dan?) tussen de beurten door is gewoon goed.

Audidriver73 (0) PRO, 11 jaar geleden

Klinkt als een vervuild gasklephuis dat gereinigd en opnieuw ingeleerd dient te worden.

poloproblem (0), 11 jaar geleden

Het probleem deed zich ineens veel vaker voor nadat ik bij een goedkoop tankstation had getankt. Nadat ik gewoon weer bij Shell heb getankt is de auto pas een keer ingehouden en niet meer afgeslagen. Mijn garagehouder zegt dat in goedkope benzien het octaangehalt lager ligt en dat vw daar noglas gevoelig voor zijn. Dus voorlopig probeer is het weer met goede bezine en wacht af of het nog terugkomt. Gasklephuis is al gecontroleerd door garage maar was het probleem niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.